Buna seara!
Am fost lovit de o masina,am avut piciorul in ghips 30 zile.
Am inteles ca trebuie sa imi fac certificat medico legal ca sa obtin daune in proces.
Cum obtin acest cml?
Unde il cer?Cat costa?
Se ia in calcul toata ingrijirea ?si dupa ce am scos ghipsul am avut nevoie de repaus si fizio.
Nu a venit ambulanta la fata locului? Cei de la poliție?
Nu vi s-a luat declarație?
Lucrurile acestea trebuiau sa se întâmple și sa vi se aducă la cunoștință ca aveți dreptul de-a depune plângere penala în 3 luni de la săvârșirea faptei.
Dacă nu depuneți plângere, într-un eventual proces de daune veți plăti taxa de timbru, care nu e modica dacă pretențiile dvs. sunt pe măsură.
Depuneti plângere, procurorul va da ordonanța de efectuare a expertizei ml.
Nu exista așa ceva.
Depuneți plângere. E vorba despre o infracțiune de vătămare corporala din culpa, pentru care e necesară plângerea prealabila pentru punerea în mișcare a acțiunii penale.
Certificatul Medico Legal se poate obtine doar cu o ordonanta de trimitere de catre politistul de caz. Ordonanta de trimitere se efectueaza doar daca exista o plangere penala pentru vatamare corporala din culpa, care trebuie efectuat in termen de 90 zile de la data accidentului. In cazul in care nu depuneti plangerea, soferul va fi cercetat doar pentru conducere sub influenta alcoolului. Certificatul medico legal costa in speta dumneavoastra 63 lei, care poate fi achitat si de dumneavoastra, ca sa nu stati mult dupa rezultat ( au fost cazuri in care politia a platit contravaloarea dupa luni de zile, pana atunci dosarul a stat pe loc ). Certificatul medico legal contine zilele in care aveati posibilitatea de a va vindeca ( au ei un tabel dupa care se dau zilele de ingrijiri medicale ), in cazul in care nu apara complicatii sau alte interventii chirurgicale.
Accident rutier
raduq
Buna seara. Am si eu o problema daca se poate.
In data de 17.03.2015 am avut in accident rutier vinovat fiind eu pentru neacordare de prioritate.
Soferul ... (vezi toată discuția)
Despăgubire
Plesescu Olga
Am fost accidentată în Bacău pe trecerea de pietoni.Deși impactul a fost puternic am zburat efectiv și m-am rostogolit apoi pe jos ,nu am avut fracturi.La ... (vezi toată discuția)