avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzator bolnav, imobilizat la pat. Buna seara, va ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzator bolnav, imobilizat la pat. Buna seara, va rog, astept raspuns cat mai repede:Doresc sa cumpar o proprietate, la tara, care, in ...

Buna seara.
Doresc sa cumpar o proprietate, la tara, care, in urma succesiunii, este bun comun pentru 4 mostenitori. Toti au peste 65 ani, unul dintre mostenitori este imobilizat la pat, bolnav, de aproximativ un an. Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat pentru aceasta situatie. Ce acte sunt necesare si ce pasi. Mentionez ca doresc rezolvare exclusiv prin notariat, toti mostenitorii sunt de acord cu vanzarea.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
Monica R, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica R , utilizator 01:10, 30 Ianuarie 2021
problema nu e ca e imobilizat, se rezolva mergand notarul la el pt ca bolnavul sa il imputerniceasca pe un frate sa semneze si in locul lui. Problema e daca nu mai e in deplinatatea facultatilor mintale, notarul nu va accepta sa autentifice niciun act.
Va multumesc pentru promptitudine. Dupa cum ati mentionat, persoana imobilizata am inteles ca nu are discernamant si este si consumatoare constanta de alcool. M-am oferit eu, ca si cumparator, sa gasesc solutii si sa ii informez. Care este solutia, in acest caz?
Cum pot cumpara proprietatea?
Va rog, un raspuns complet si detaliat, daca se poate.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
Monica R, utilizator
Solutia este să contactați un avocat și să vă adresați instanței pentru punerea sub interdicție a persoanei respective, autorizarea vânzării și desemnarea unui tutore care să semneze contractul de vânzare.
Sau, așteptați trecerea în neființă și încheiati vanzarea cu frații in viata si moștenitorii fratelui decedat (După dezbaterea în prealabil a succesiunii)
Sau, orientați-vă la alta proprietate, cu o situație mai puțin complicată.
Acum....dvs va grăbiți rezolvarea unor acte nefacute la timp, în condițiile în care până acum vânzătorii au "asteptat" să atingă o varsta sau sa cada la pat.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare Aioanei Gabriela Aioanei Gabriela In situatia in care o familie , sot si sotie, ambii proprietari ai unui apartament dobandit in timpul casatoriei vor sa il vanda dar sotia este paralizata si ... (vezi toată discuția)
Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu intretinere persoana cu dizabilitati andrrrea andrrrea buna seara! nu stiu daca am selectatbine subiectul, am urmatoarea intrebare Unchiul tatalui meu s-a nascut cu dizabilitati neurologice, are grad de handicap, ... (vezi toată discuția)