avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere firma in timpul procesului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere firma in timpul procesului

Buna ziua si doresc la toata lumea un an nou cat mai linistit si implinit.
In data de 06.ian.2010 am prima audiere intr-un proces pentru recuperare drepturii salariale, salarii compensatorii si acte neemise la incetarea CIM cu art.65 alin.1.
Firma la care am lucrat a concediat cu art.65 alin.1 in data de 30.dec.2009 opt angajatii iar astazi urmeaza a doua transa de concediere a altor angajatii in nr.tot de 8 angajati.Cand se va termina preavizul acestora urmeaza sa concedieze si restul angajatilor dupa care va inchide definitiv firma iar patronul va pleca in tara lui natala,Anglia.Firma,inainte de aceste concedierii avea un total de 33 de angajatii.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate, in ce fel de concediere se incadreaza salariatii ce au fost disponibilizatii in dec si ian.Firma a facut concedierile in 2 transe considerand ca asa nu intra in concediere colectiva dar eu stiu ca se ia in calcul salariatii concediatii pe o perioada de 30 de zile.Din calculele mele,dupa un preaviz de 20 de zile lucratoare,firma urmeaza a fi inchisa la inceputul lunii Martie.La aceasta data,procesul meu sigur nu va fi incheiat si atunci eu ce voi face?La cine voi mai cere drepturile mele salariale daca patronul va pleca din tara?#-o
Ar trebui sa spun ceva despre toate acestea in data de 06 ian cand voi avea prima audiere in acest proces?Ce ma sfatuiti?

va multumesc

leonora
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
leonora, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 2 Ianuarie 2010
Va multumesc mult pentru raspunsurii.Pentru a se putea lua o astfel de masura ar trebui sa specific in instanta despre toate aceste concedieri si despre posibila plecare a angajatorului, nu?

leonora
dvs. ce credeti ? daca nu ceri nu ti se da , nu ?
Puteti sa-i explicati instantei aceste probleme ...

Dispoziţiile art 907 C Comercial reglementează numai ipoteza sechestrului asigurător asupra bunurile mobile ale debitorului, dar numai intr-o cauză comercială.
Eu stiu ca daca nu ceri nu ti se da dar nu pot dovedi intentia plecarii lui sau inchiderea firmei in luna Martie.Tot ce pot dovedi este concedierea colectiva a acelor angajatii si cei ce urmeaza a fi concediatii.Ma ajuta acest lucru in instanta?
Inainte de inchiderea firmei,angajatorul are obligatia de a anunta in scris Statul despre acest lucru?Cred ca aceasta ar fi singura dovada in instanta ca angajatorul va inchide firma urmand sa plece din tara.

leonora
art. 71^1 alin (3) Codul Muncii

Alte discuții în legătură

Angajații în situația unui faliment alexandra ciocioiu alexandra ciocioiu Bună ziua. În cazul în care un angajator decide închiderea unei firme, cand are dreptul acesta la o concediere colectiva sau individuala? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Continut decizie incetare cim cu art.65 leonora leonora Buna ziua. Revin cu o rugaminte.Daca v-oi avea ceva noroc poate v-oi primi si eu in cateva zile decizia de incetare a CIM,am mentionat de "noroc" deoarece ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva adelina20001 adelina20001 BUna ziua! Cum se interpreteaza corect art.68 din Codul Muncii? Art. 68 (1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile ... (vezi toată discuția)