avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere !

Buna ziua,

Intrucat nu am semnat un aditional la cim-ul pe perioda nedeterminata, in care se stipula diminuarea salariului de baza cu 30%,(se schimba doar salarizarea, nu si alte date din contract), mi s-a emis astazi de catre angajator un preaviz de concediere , timp de 15 zile. Considerand acest fapt ca un abuz al angajatorului, va rog sa ma sfatuiti in legatura cu pasii care ar trebui facuti de mine pentru stoparea acestui preaviz sau alte masuri care se impun !
Multumesc de intelegere,

Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
Cosmin Oncescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 29 Ianuarie 2021
Ce scrie in preaviz?
Sunt trecute acolo anumite articole din codul muncii?
Nu exista preaviz de 15 zile ... in cazul concedierii in baza unor articole din Codul Muncii , preavizul este de minim 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contractul colectiv de munca deea.shoph deea.shoph Buna ziua! Am primit faimosul act aditional cu ajustarile conf noului cod al muncii. Ca de obicei nu mai obligatii pentru angajat mentionate. 1.As dori sa ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare. Conform contractului de munca pe care il am semnat cu angajatorul este stipulat ca preavizul meu in caz de concediere sau ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre prevederile ccm la nivel national si codul muncii anca c. anca c. Buna ziua. In ce masura sunt aplicabile prevederile CCM la nivel national unui angajator care are un singur angajat, iar in CIM semnat cu acesta nu este ... (vezi toată discuția)