avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

Bună ziua,

Am muncit la o firmă la negru. M-au dus de nas că îmi vor face contractul cu întârzâiere că nu au punct de lucru activ și o să devină activ în scurt timp. Văzând că nu mai primesc contractul am decis să mă retrag, fiind amenințat că nu îmi voi mai primi banii. Am renunțat dându-mi “demisia”.
Menționez că am și dovezi (mesaje) respectiv colegele mele de muncă-martori și care mă susțin.

Întrebarea este cum ar trebui să procedez? Aș vrea să fac plângere, dar, care sunt șansele să primesc și eu amendă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 30 Ianuarie 2021
Puteti sesiza ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire. ITM va declansa o ancheta si poate obliga, dupa caz, firma respectiva sa va incheie contract individual de munca, retroactiv. Drepturile salariale le puteti recupera deschizand actiune in instanta impotriva firmei.
Demisia de unde v-ati dat, atat timpcat nu ati avut c.i.m. ?

Munca la negru este sanctionata de catre ITM atat in dauna angajatorului, cat si a salariatului ... nimeni nu este mai presus de lege, astfel ca, sunteti la latitudinea ITM -ului care va decide daca va sanctioneaza sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru Irina19 Irina19 Buna ziua,situatia mea se prezinta astfel,am lucrat la un patron 3 luni care m a dus cu zaharelul si nu mi a facut carte de munca,salarul l am primit cu ... (vezi toată discuția)
Am lucrat și nu mi s-a făcut contract de munca, nu am semnat nicio protecție a muncii și m-a și dat afara că nu am rămas peste program duminică Am lucrat și nu mi sa făcut acte Am lucrat și nu mi sa făcut acte Salariatul nu poate fi obligat sa ceara concediu fara plata, iar angajatorul nu are dreptul de a trimite in concediu fara plata fara acordul salariatului. Daca ... (vezi toată discuția)
Munca la negru sor_ile sor_ile Buna ziua. Am lucrat timp de doua luni la o firma din Timisoara. Timp de aproximativ o luna cei de acolo au refuzat sa imi faca contract de munca pe motiv ca ... (vezi toată discuția)