avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. In ultima perioada la locul de munca nu am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. In ultima perioada la locul de munca nu am avut activitate ...

Bună ziua. In ultima perioada la locul de munca nu am avut activitate și ni s-a dat posibilitatea să alegem intre concediu de odihna și zile fara plata.Majoritatea dintre angajați a epuizat nr de zile de concediu. In cazul acesta de ce ni s-a dat opțiunea de a mai concediu? Am aflat că deja am împlinit 30 de zile de concediu. Și mi s-a spus că în cazul concedierii sau a demisiei sunt buna de plată. Am de înapoiat 30 de milioane în acest caz. Ce pot face? Sunt nevoita sa stau legată și să îndur toate țipetele și răutățile șefilor pentru faptul că am aceasta "datorie" de 30 de milioane în cazul în care demisionez. Și dacă într-o zi nu le mai place fața mea și mă concediază?? Adică tot sunt in bătaia puștii. Va rog dati-mi sfaturi. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 31 Ianuarie 2021
Intr-adevar, daca veti inceta c.i.m., indiferent de motiv, vi se va cere sa restituiti cota-parte din indemnizatia de CO primita in plus.
Este normal că un angajator să dea in avans la nesfârșit zile de concediu?
Procedura - modul , cand etc. - de acordare a concediului de odihna, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz vood0o vood0o Buna ziua, Sunt angajatul unei companii de 7 luni de zile, timp in care am strans 12,25 zile de concediu de odihna, din care m-am bucurat doar de 5 zile. ... (vezi toată discuția)
Cerere de concediu odiha - cu cat timp inainte? smeagull smeagull Buna dimineata, Intrebarea se refera la o firma in care - din pacate - nu exista planificari ale concediilor de odihna facute in avans (de aici si ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)