avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am hotararea de divort primita de la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am hotararea de divort primita de la judecatorie.Atat ...

Buna ziua,
Am hotararea de divort primita de la judecatorie.Atat hotararea cat si certificatul de divort au aceeasi valoare?Cum as putea obtine in baza hotararii certificatul de divort?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ati divortat la judecatorie, aveti hotarare de divort, daca divortati la notar sau starea civila, aveti certificat de divort.
ambele atesta ca ati divortat. bineinteles ca nu puteti obtine cerificat de dovort daca ati divortat la judecatorie.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea judecatoreasca prin care s a pronuntat divortul este diferita de certificatul de divort care se elibereaza de notar in urma pronuntarii divortului amiabil. Asadar in situatia in care aveti hotararea nu mai puteti avea si certificatul. Daca aveti certificatul nu mai puteti avea hotararea, pentru ca ambele dispun aceleasi lucru. Cu alte cuvinte nu puteti divorta si la notar si in instanta,
Nu veti obtine certificat de divort. Dovada desfacerii casatoriei va fi facuta in baza hotararii judecatoresti legalizate. Deci ceea ce trebuie sa obtineti de la instanta care a pronuntat hotararea este legalizarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Gheo1974 Gheo1974 Buna ziua v- a rog sa ma ajutați cu răspunsul la întrebare de unde pot obține certificatul de divorț . Menționez ca locuiesc in iasi dar divorțul s- a ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort mgv mgv Bun ziua, am o intrebare ce poate parea stupida insa e important raspunsul ptr mine. Sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila, fara avocati, am fost ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)