Buna ziua,
Am hotararea de divort primita de la judecatorie.Atat hotararea cat si certificatul de divort au aceeasi valoare?Cum as putea obtine in baza hotararii certificatul de divort?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
daca ati divortat la judecatorie, aveti hotarare de divort, daca divortati la notar sau starea civila, aveti certificat de divort.
ambele atesta ca ati divortat. bineinteles ca nu puteti obtine cerificat de dovort daca ati divortat la judecatorie.
Hotararea judecatoreasca prin care s a pronuntat divortul este diferita de certificatul de divort care se elibereaza de notar in urma pronuntarii divortului amiabil. Asadar in situatia in care aveti hotararea nu mai puteti avea si certificatul. Daca aveti certificatul nu mai puteti avea hotararea, pentru ca ambele dispun aceleasi lucru. Cu alte cuvinte nu puteti divorta si la notar si in instanta,
Nu veti obtine certificat de divort. Dovada desfacerii casatoriei va fi facuta in baza hotararii judecatoresti legalizate. Deci ceea ce trebuie sa obtineti de la instanta care a pronuntat hotararea este legalizarea acesteia.
Sentinta divort
mgv
Bun ziua, am o intrebare ce poate parea stupida insa e important raspunsul ptr mine.
Sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila, fara avocati, am fost ... (vezi toată discuția)