avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA societate in reorganizare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

societate in reorganizare

daca ma poate ajuta si pe mine cineva, cum platesc eu ca societate TVA lucrand cu o firma in reorganizare si ce facilitati am eu ca societate daca am vreuna :((
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
misa79, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 22:44, 9 Ianuarie 2010
la facturile emise de catre o firma in reorganizare (declarata astfel prin sentinta judecatoreasca) se aplica regimul de scutire, nu se pune TVA la marfa / serviciile facturate.
pana la intrarea in vigoare a ordonantei 109/2009, codul fiscal permitea taxarea inversa pentru bunurile si serviciile livrate sau prestate de sau catre persoanele pentru care s-a deschis procedura de insolventa.

incepand cu 01.01.2010, art. 160 din codul fiscal a fost modificat, eliminandu-se astfel posibilitatea aplicarii masurilor de simplificare pentru aceste societati aflate in insolventa.

PS : taxarea inversa nu reprezinta o scutire de taxa, ci o masura de simplificare, prin care beneficiarul autolichideaza taxa prin formula 4426 = 4427
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Deducere tva daniele daniele am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)
Firma vanz materiale constructii danuuu danuuu Buna ziua Am o un SRL care vinde materiale de constructii cu amanuntul .Am cumparat o lemn si pe factura furnizorul a scris taxare inversa si nu e cu tva. e ... (vezi toată discuția)