avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,tatăl meu a decedat acum un an,el avea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,tatăl meu a decedat acum un an,el avea grija de bunica ...

Buna ziua,tatăl meu a decedat acum un an,el avea grija de bunica mea(mama lui)tatăl meu deține jumătate din proprietatea in care locuia cu bunica mea iar dupa moartea acesteia urma ca tata sa preia toată proprietatea.....Dacă tatăl meu a decedat sora lui are acum grija de bunica mea in varsta de 97 de ani....aceasta de curând a facut un testament matusei mele....intrebarea mea este:pot ataca acest testament?Am dreptul legal la cota parte din proprietatea bunicii mele?
Cel mai recent răspuns: Ionut_mihai84 , utilizator 17:52, 1 Februarie 2021
Buna ziua
Testamentul poate fi atacat in instanta .si in functie de probele si dovezile care le aveti , instanta va aprecia daca va admite sau va respinge cererea.
Se poate invoca in instanta varsta înaintată(97 De ani),si faptul ca aceasta nu are un certificat medico legal din care sa rezulte ca este in toate facultățile mintale?

GELA CHIRCA a scris:

Buna ziua
Testamentul poate fi atacat in instanta .si in functie de probele si dovezile care le aveti , instanta va aprecia daca va admite sau va respinge cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa si teren loredana b loredana b Tatal meu a primit casa si terenul aferent de la o matusa a sa in varsta de 90 de ani. Matusa este sora bunicului(tatal tatalui meu) si, desi a fost ... (vezi toată discuția)
Donatie,contract de vanzare cumpărare Mihaibia Mihaibia Buna ziua bunicul ar vrea sa ne lase doua case una mie una surori mele plus niste terenuri .Nu se untelege cu tata noi avem grija de el, locuim cu el ,avem ... (vezi toată discuția)
Testament rude indepartate sisjsnsm sisjsnsm Buna seara! Daca intr-o familie X si Y sunt surori (X mi-a fost bunica) si Y (matusa mai indepartata in viata, de gradul 1 sa zicem). Intrebarea se raporteaza ... (vezi toată discuția)