avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot sa am coasigurat pe sotul meu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot sa am coasigurat pe sotul meu?

Bună seara! Am o mare rugăminte la dvs sa ma, ajutați cu un răspuns la întrebarea mea. Doresc sa îl iau pe soțul meu în întreținere ca coasigurat, singurul venit pe care îl are este de 550 de lei dintr-un imobil închiriat cu contract de închiriere. Poate beneficia ca, coasigurat??? Va mulțumesc!!
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 2 Februarie 2021
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurări sociale, asistență socială dritaS dritaS Sunt angajat cu o normă de 3 ore/ zi. In aceste condiții soția mea care este casnică, poate beneficia de calitatea de coasigurat CAS? (vezi toată discuția)
Asigurat pensie caz de boala. Elena-Cheti Elena-Cheti Buna ziua, sunt asigurat ,pensionat pe caz de boala. Pot sa o iau coasgurat pe sotie care nu are nici un venit? Multumesc mult pentru raspuns! (vezi toată discuția)
Mama poate fi coasiguratul copilului daca sotul inregistreaza venit(pensionar)? Mircea Parvulescu Mircea Parvulescu Buna seara,as avea o intebare de la serviciu mi-au spus ca nu pot sa o iau pe mama coasigurat atata timp cat tata e pensionar poate doar el eu putand sa o iau ... (vezi toată discuția)