avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata pentru insulta, ...

Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata pentru insulta, insa e ceva mai complicat, findca nu am decat un martor, care nu a fost prezent tot timpul? Martorul e obligat sa declare ceea ce stie? aAlte dovezi pe care le mai am ar fi niste inregistrari audio si conversatiile din Sms, Whatsapp si convorbirile telefonice, din ce am inteles, acestea nu is legale si nu pot fi folosite ca probe in instanta, asa-i?
Cel mai recent răspuns: andreeabrd28 , utilizator 20:23, 4 Februarie 2021
Inregistrarile audio nu sunt acceptate,convorbirile pe sms si whatsapp pot să fie listate si folosite in cadrul probei cu înscrisuri.Martorul trebuie să spune c-am ce vreti dvs să spună dacă are rețineri sau nu aveti siguranta pe faptul că o sa va ajute mai bine nu mai deschideți proces.
1.Martorul nu e obligat sa zica tot ceea ce stie?Ca altefel ar comite infractiubea de marturie mincinoasa, nu?
2. Mis-ar parea normal ca inregistrarile audio sa fie acceptate, pana la urma asta e o dovada a celor sustinute.
As putea obtine daune morale de pe urma insultelor? Precizez ca s-a intamplat asta destul de des. Cam cat as putea primi?
Dna azi a apărut o stire conform căreia Gabriel Liiceanu a primit daune de 1000 de euro de l la un post de televiziune probabil pt faptul că s fost calomniat.Daca o persoane publica a primit o sumă atât de mică realizați c@m ce o sa sa primiti dvs....In general sumele sunt destul de mici depinde de la caz la caz.In legatura cu martorul vorbiti ca în filmele americane,realitatea este alta.Nu se cheamă cs martor cineva care nu vrea să vină,care are rețineri,care nu știm ce va declara etc.In legatura cu probele audio din pacate justitia nu functioneaza dupa cum credem noi ci dupătexte de lege .....
Deci se pare ca nu sunt tare mari, dar cineva imi spuse ca treuie sa platesc 10% din suma pe care o vreau, asa e? Cand trebuie platita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulte repetate si calomnii Robert68 Robert68 Va rog sa-mi spuneti daca pot deschide un proces penal pentru insulte repetate. De cateva luni sunt sunat la telefon si insultat, respectivul crezand ca poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in noiembrie am avut nunta si am platit in avans ... Sara Sisi Sara Sisi Buna seara! In noiembrie am avut nunta si am platit in avans integral firma care se ocupa cu cabina foto, doar ca nu au mai venit. Am incercat deja pe cale ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon atecma atecma Buna ziua, o sa incerc sa va descriu situatia de fapt, cat mai clar posibil, pentru ca am nevoie de unraspuns cat mai repede daca este posibil. acum cateva ... (vezi toată discuția)