avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are cineva OMS nr. 1.220/1995?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are cineva OMS nr. 1.220/1995?

Stiu ca a mai existat o discutie referitoare la acest act normativ care nu se regaseste niciunde( daca nu ma insel in " jurist spital") dar speram ca cineva , printr-o minune, sa il aiba totusi........ In concret, ma interesa care sunt conditiile de ocupare a postului de asistent medical sef sectie.
Un an nou implinit!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: kicsiagi , utilizator 10:07, 24 Aprilie 2018
Am solicitat ordinul DSP-ului ( au revenit la veche titulatura ) si Directiei juridice din MS. Daca inca il caut va puteti imagina singuri care a fost rezultatul.
Numirea cu delegatie pana la concurs am recomandat-o si eu dar nu se vrea organizare concursului (motivele sunt lesne de inteles) si ca atare nu s-au facut demersurile necesare. "Unde scrie ca e obligatoriu?" am fost intrebata si alta baza legala nu am gasit. Decizia de schimbare nu s-a emis dar se va face si cu siguranta va fi atacat in instanta (iar eu voi scoate castanele#-o)
Ocuparea postului se poate face doar prin concurs, delegatia nu se poate prelungi la infinit; daca sunteti direct subordonati MS cereti punctul de vedere al acestora ref. organizare concurs/numire cu delegatie pana la organizarea concursului/schimbare din functie al fostului titular/posibilitate recuperare post in instanta; daca nu sunteti subordonati MS adresati-va DSP; banuiesc ca lucrati la Resurse Umane si va revine sarcina ingrata de a "rezolva" situatia.
Succes!
Va foarte multumesc pentru raspunsuri!
Am solicitat punct de vedere DSP-ului care mi-a raspuns in stilul caracteristic: " numirea se face cu respectarea prevederilor OMS 1220/1995....#-o#-o"... Sunt consilier juridic si intentionez sa intocmesc raport de neavizare pt decizie daca ramane in forma actuala, dar va trebui sa-l si sustin cu argumente legale.......
Un an nou implinit!
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
begonia, utilizator
begonia a scris:

Stiu ca a mai existat o discutie referitoare la acest act normativ care nu se regaseste niciunde( daca nu ma insel in " jurist spital") dar speram ca cineva , printr-o minune, sa il aiba totusi........ In concret, ma interesa care sunt conditiile de ocupare a postului de asistent medical sef sectie.
Un an nou implinit!!!!!!!!!!
Buna ziua! Am Ordinul 1220/1995. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca asistentul sef de sectie pentru ocuparea postului este de 3 ani vechime ca asistent medical principal.
Buna ziua, sunteti amabil sa ne puneti la dispozitie OMS 1220/1995? Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs ocupare post Haimi Haimi Dupa aplicarea noilor grile de salarizare de la 1 august 2016 in sanatate, exista obligativitatea legala ca un farmacist sef de circuit inchis (spital) sa ... (vezi toată discuția)
Functie de conducere studii ssd Brokeru22 Brokeru22 Potrivit Legii nr. 284/2010, Anexa nr. III, Cap. I, pct. 1, Alte functii de coducere, pct. 7 -”Sef serviciu” exista conditie necesara de studii ... (vezi toată discuția)
Aplicarea oms 1470/2011 ANDREI_oni ANDREI_oni Bună ziua, lucrez într-o unitate de service aparatură medicală cu autofnanţare, aflată în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică, vă rog frumos ... (vezi toată discuția)