avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Detin cadastru din 2008. Intre timp vecinul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Detin cadastru din 2008. Intre timp vecinul a demolat ...

Buna ziua.
Detin cadastru din 2008. Intre timp vecinul a demolat gardul dintre proprietati fara acordul meu si a construit 2 cladiri noi pe linia de hotar , iar la anexa pe care o avea (veche - din paianta) si-a facut anvelopare . Mentionez ca a existat gard pe toata lungimea liniei de hotar . Am obtinut o hot de granituire prin care s-a demolat una din cladiri , iar pentru cele 2 ramase doar indepartarea anevloparii. In prezent pe linia de hotar se afla cladirea veche si una din cele noi . Pot cere demolarea pentru caldirea noua, asta imi este clar. Dar ce pot face pentru anexa veche?Imi ocupa linia de hotar si nu pot repune gardul intre proprietati, fiind aplecata spre imobilul meu , este insalubra, prezinta pericol de incendiu , curge apa la mine in curte.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2021
mihaela.joline, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela.joline , utilizator 21:20, 4 Februarie 2021
Buna ziua,

Ar trebui analizata hotararea obtinuta in actiunea avand ca obiect granituire fiindca impacteaza mult orice alt demers. Trebuie verificata aceasta si extrasele CF. Daca ocupa linia de hotar trebuie demolata dar trebuie verificate documentele mentionate anterior pentru a stabili o strategie. Foarte probabil ca pentru anexa nici sa nu fi fost necesar sa se fi obtinut o autorizatie de construire, daca este constructie provizorie, si acest aspect din nou schimba datele spetei.

O zi buna.
Cea de-a doua cladire (cea noua) este construita ilegal si lipita de anexa veche .Nu are autorizatie de construire. Caldirea veche este o anexa insalubra. Ambele ocupa linia de hotar in prezent , conform masuratorilor efectuate de un cadastrist . Hotararea a fost data gresit din start . Instanța a stabilit linia de hotar dintre proprietatea mea și cea pârâților pe aliniamantul identificat în raportul de expertiză topografică întocmit de .... (anexa 1 la raport) , între punctele 1,2,3,4,5,6, și a obligat pârâții „să demoleze construcția edificată cu titlu de grup sanitar precum și să îndepărteze anveloparea de la construcția C, așa cum este indicată în raportul de expertiză....., realizate cu nerespectarea limitelor de hotar , precum și să reamplaseze gardul ce delimitează proprietățile cu respectarea limitelor de hotar stabilite în raportul de expertiză , respectiv , punctele 3,4,5.” Reamplasarea gardului s-a facut din punctele 4-5-6, , din puncele 1-2-3 sunt pe linia de hotar anexa veche si cladirea noua. Conform cadastru linia de hotar de la 1-2-3-4-5-6 a avut gard.
Intrebarea mea era ce pot face cu cladire veche ?
Multumesc.
Si ati formulat apel impotriva hotararii?
Nu am formulat apel. Am pus in executare hot civila.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Si ati formulat apel impotriva hotararii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza - granituire - partile detin mai mult teren decat in acte marturie marturie Sunt reclamant, (fara aparator) intr-un proces civil cu capetele de cerere: - granituire, - retrocedare teren ocupat de peretele unei magazii, - obligatia ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate construire gard 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, In Hotarare scrie ca cele doua proprietati sunt delimitate de punctele 3, 4 si 5. Pe teren, intre punctele 3 si 4 este casa vecinilor. Cum putem, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pune in aplicare o hotarare judecatoreasca de genu???? alex 88 alex 88 Cum se poate pune in aplicare aceasta hoarare daca constructia se afla chiar pe terenul castigat in instanta si in hotarare este precizat faptul ca nu se ... (vezi toată discuția)