Buna ziua , am nevoie de câteva informații concrete. Eu am lucrat in Romania in jur de 2 ani și câteva luni, și în luna iulie 2020 am plecat în străinătate.In luna septembrie 2020 m-am angajat în Germania și tot în aceiași luna am rămas însarcinata. Am lucrat acolo până în decembrie și m-am întors în România . M-am interesat daca pot beneficia de indemnizația de creștere copil ,data nașterii estimativa fiind undeva prin iunie 2021 . Mi sa spus că eu am m-ai mult de 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni aferente datei nașterei copilului cu tot cu lunile lucrate in Germania dar îmi m-ai trebuie minim 2 luni de muncă in Romania ca perioada înainte de naștere pentru a putea beneficia.Am reușit să mă angajez acum la aproape 5 luni de sarcina , și angajatorul mia făcut contract nedeterminat cu o perioada de 90 de zile de proba , cu drept de concediere / sau demisie din partea lui sau a mea fara preaviz. Acesta neștiind că eu sunt însărcinată , cum pot proceda sau nu fiu data afară pe motivul sarcinii ,daca acesta devine din ce in ce mai evidentă . Și dacă totuși sunt data afară cum pot procedasă îmi pot acoperi aceste 2 luni necesare pentru dreptul la indemnizatie?
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.