avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajata insarcinata, trebuie sa completez cele 12 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajata insarcinata, trebuie sa completez cele 12 luni necesare inainte de nastere

Buna ziua , am nevoie de câteva informații concrete. Eu am lucrat in Romania in jur de 2 ani și câteva luni, și în luna iulie 2020 am plecat în străinătate.In luna septembrie 2020 m-am angajat în Germania și tot în aceiași luna am rămas însarcinata. Am lucrat acolo până în decembrie și m-am întors în România . M-am interesat daca pot beneficia de indemnizația de creștere copil ,data nașterii estimativa fiind undeva prin iunie 2021 . Mi sa spus că eu am m-ai mult de 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni aferente datei nașterei copilului cu tot cu lunile lucrate in Germania dar îmi m-ai trebuie minim 2 luni de muncă in Romania ca perioada înainte de naștere pentru a putea beneficia.Am reușit să mă angajez acum la aproape 5 luni de sarcina , și angajatorul mia făcut contract nedeterminat cu o perioada de 90 de zile de proba , cu drept de concediere / sau demisie din partea lui sau a mea fara preaviz. Acesta neștiind că eu sunt însărcinată , cum pot proceda sau nu fiu data afară pe motivul sarcinii ,daca acesta devine din ce in ce mai evidentă . Și dacă totuși sunt data afară cum pot procedasă îmi pot acoperi aceste 2 luni necesare pentru dreptul la indemnizatie?
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 3 Februarie 2021
Il anuntati in scris ca sunteti insarcinata.

Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, m-am intors la munca din concediu createre copil in ... Aig887 Aig887 Buna ziua, M-am intors la munca din concediu createre copil in ianuarie pe un alt post si de cateva lui mi se spune ca daca nu-mi fac treaba fara greseli ... (vezi toată discuția)
De cat timp trebuie sa lucrez la acelasi loc de munca pt. a ramane insarcinata? rosflower rosflower Buna ziua!eu lucrez din aprilie 2014 cu contract nedeterminat am schimbat locul de munca fara intrerupere momentan lucrez tot u contract nedeterminat dar cu ... (vezi toată discuția)
Buna… am si eu o intrebare in legatura cu indemnizatia pentru ... Roxanalaura95 Roxanalaura95 Buna… am o intrebare in legatura cu indemnizatia pentru cresterea copilului… sunt insarcinata in 3 luni….. am lucrat cu carte de munca 8 luni.. 2 luni ... (vezi toată discuția)