avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai ...

Dk fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai trebui sa mai platesc pensie alimentara dupa acesti 3 ani ?? am auzit ca masteru nu e obligatoriu deoarece se poate angaja cu program scurt pe perioada masterului...as vrea sa stiu daca dupa acesti 3 ani de facultate mai sunt obligat sa platesc in continuare si masteratul ???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 9 Februarie 2021
Gi jonez si daca dupa facultate nu mai vrea sa faca alta scoala eu tot ttebui sa platesc pana la 26 de ani ?? adica ea sta bine mersi acasa si tacsu plateste pana la 26 de ani ?? pai ori e legea pana la 26 de ani ori e pana la terminarea studiilor ca logica nu are..sa zicem ca face doar facultate si atat asta insemnand 3 ani..daca acum ate 18 si ceva atunci va avea 21 da..pai daca ea nu mai continua studii nimic eu tot treb sa mai platesc pana ajunge la 26 ?? atunci daca e asa de ce nu zice instanta pana la 26 de ani ci o arunca cu chestia de perioada studiilor ?? sunt doua lucruri total diferite zic eu
Ati inteles gresit, trebuie sa platiti pana la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani ai copilului, adica dupa 26 de ani, poate face ce scoli vrea, ca le face pe banii ei. Dar pana sa implineasca 26 de ani, poate face 2 facultai, 2 mastere etc. si dvs veti plati pensie cu conditia ca ea sa nu se intretina singura prin munca. Ca daca de ex, se angajeaza si face scoala la distanta, sau are o afacere, nu mai datorati pesnie.
Deocamdata, datorati.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada ... andreeabrd28 andreeabrd28 Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada studiilor de faculate in conditiile in care studiaza la frecventa redusa? Nu ma raportez doar la ... (vezi toată discuția)