Cum am putea sa fortam avocatul poporului sa faca demersuri de schimbarea a legii 165/2018 in care " Tichetul de masa este valabil in anul calendaristic in care s-a emis, cu exceptia tichetului emis in perioada 1 noiembrie-31 decembrie , care poate fi folosit pana la 31 decembrie anul urmator ?
De ce trebuie sa piarda intotdeauna oamenii cinstiti ? Pentru bonurile alea au platit impozite! Acum cu bonurile electronice se poate cere o valabilitate mai mare !. De asemenea operatorul trebuie sa trimita notificari , fiindca ia bani pentru aceste servicii. Eu am facut un prim demers si raspunsul a fost in 2 peri ca , daca vreau sa ma adresez instantei pe contencios administrativ ? Dar oare nu pe asta mizeaza cei care faca aceste legi tampite ? Ca oamenii nu vor merge in instanta pentru sume mici ??
Puteti sa imi spuneti in ce baza nu are atributii ? Este o lege neconstitutionala .... Nu poti sa iei banii cu japca ... Ministerul muncii este executantul acestei legi, ca sa faca ? Iar Parlamentul poate fi blocat in a da legi anticonstitutionale, avocatul poporului sesizandu-se si din oficiu atunci cand le sunt atinse interesele ( vezi pensiile special-nesimtite ) ....
Legea nr. 35 din 13 martie 1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului nu prevede atributii in ceea ce priveste modificarea unui act normativ.
Avoatul Poporului poate sesiza direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a legilor și ordonanțelor.
Cam asta voiam sa sugerez si eu: este constitutionala o lege care prevede confiscarea/pierderea unor drepturi/ bunuri? Acel act normativ trebuia sa prevada si cai de a recupera aceste sume ... Multumesc pentru raspuns si scuzati-mi "tonul" fiindca nu are legatura decat cu situatiile create de astfel de acte normative. Poate daca vor citi si altii vor veni si cu alte idei, sau se trezeste Avocata Poporului .....