avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se poate rectifica o greseala facuta de ofiterul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se poate rectifica o greseala facuta de ofiterul starii civile ...

Cum se poate rectifica o greseala facuta de ofiterul starii civile cu privire la inscrierea eronata in certificatul de nastere a unui copil nascut in Italia , mai exact, ofiterul scriindu-i in dreptul locului nasterii, comuna de unde apartine ?
Si as mai dori sa stiu, ce poate sa contina cererea de rectificare din oficiu?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:12, 5 Februarie 2021
E o cerere simpla daca vreti sa o faceti din oficiu. Solicitati rectificarea pe motivul ca din eroare ati completat gresit rubrica locul nasterii copilului. Depuneti la dosar certificatul care reprezinta proba concludenta. Dispozitia de primar se va da numai dupa obtinerea aprobarii referatului de catre Directia judeteana de evidenta-serviciul de stare civila. Termen 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)
Greseala in certificatul de nastere miramirabela miramirabela Am constatat recent ca in certificatul meu de nastere s-a gresit o litera din denumirea localitatii in care m-am nascut . ce pot sa fac? aceasta greseala a ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere tradus gresit ClaudiaVai ClaudiaVai Fiica mea s-a nascut in Anglia, in Londra in 2002. In 2003 ne-am intors in tara si am dat la starea civila certificatul englezesc a fiicei mele pentru a-l ... (vezi toată discuția)