avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... incasare necuvenita pensie agricultor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

incasare necuvenita pensie agricultor

In perioada ian 2007 - 30.11.2009, bunicul meu Voinea Victor, domiciliat in com Pesceana, jud. Valcea a incasat 2 pensii: din sectorul de stat si din cel agricol. Ca urmare a nesistarii Dosarului din sectorul agricol in urma evaluarii dosarelor din cele 2 sectoare cf. HG 1550/2004, OUG 4/2005, art 187 din L19/2000 s-a decis prin Decizia CNPAS recuperarea de la dl Victor suma platita necuvenit intr-un cuantum de 7818 lei reprezentand dreptul de pensie incasat necuvenit in perioada ian 2007- 30.11.2009. Mentionez ca dl Victor a fost instiintat despre inapoierea pensiei din sect agricol in data de 04.12.2009. Intrebari: De ce nu i s-a sistat pensia agricola din ian 2007? De ce a fost instiintat dupa aproape 3 ani?Este legal cum au procedat? Daca face contestatie ce sanse sunt sa nu plateasca suma si cum s-ar proceda in cazul in care ar trebui sa o plateasca ex: ii va pune poprire pe cealalta pensie sau va trebui sa dea toata suma odata? Este bine sa depuna contestatie sau nu? Daca Decizia ar fi atacata in instanta ar avea sorti de izbanda? Este nevoie sa puna neaparat si avocat? Multumim foarte mult
Cel mai recent răspuns: daniella33 , utilizator 12:30, 3 Ianuarie 2010
1. La pensii se lucreaza cu picioarele fiind angajati ca peste tot persoane ,, cu pile,, si scoala facuta pe bani la batrinete!Iar tinerii ce sa mai zicem sint generatia,, manele,, si abia stiu sa se iscaleasca!
2.Atunci si-a dat seama unul mai destept, ca bunicul matale ii trage in piept si ei sint vinovati!
3. E foarte legal, pentru ca legea nu il pedepseste in nici un fel pe,, despteptul,, care i-a verificat dosarul, ci il sanctioneaza pe nefericitul care nici nu stie ca i-a incasat!
4.Porprire pina la 1/3 din cealalta pensie pina se,, recupereaza prejudiciul,,!
5.Contestatie la cine , la institutia care a gresit?
6.In instanta ,,a gresi este omeneste,,!, cam asa zice casa de pensii!
7.Nu cred ca aveti sanse nici cu avocat, nici fara!

De amorul artei, poate faceti o sesizare la pensii si cereti sanctionarea angajatului, care a gresit!
Aveti mare dreptate in ceea ce spuneti. Ati pus punctul pe "i". Stiam ca statul niciodata nu va iesi in pierdere. Oricum ce se intampla in Romanica noastra e revoltator, o mare bataie de joc in toate domeniile si de asta iti vine sa pleci alta parte unde e ordine si civilizatie. Multumim pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum contest o decizie la tribunal? stananca stananca Buna ziua! Tatal meu a primit o decizie de de CJPN prin care i se recalculeaza pensia si i se imputa suma de 7802 lei, suma rezultata in urma incasarii ... (vezi toată discuția)
Debit constituit din drepturi de pensie incasate necuvenit alex_bigfish alex_bigfish Buna . Soacra mea in virta de 62 ani beneficia de pensie de urmas valoare de 327ron si pensie de colectiv in valoare de 266ron, [u][b]in data de 24.02.2012 a ... (vezi toată discuția)
Pensie incasata necuvenit balanescu angela balanescu angela Buna seara! As vrea sa ajut o vecina care are urmatoarea problema: In luna mai 2010 a primit o decizie de la Casa Judeteana de Pensii in care este ... (vezi toată discuția)