avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Daca am factura pe pfa, mai este necesar si bonul pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Daca am factura pe pfa, mai este necesar si bonul pe cui?

Daca am factura pe pfa, mai este necesar si bonul pe cui? furnizorul insista ca nu am nevoie de cui si pe bon.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:46, 4 Februarie 2021
Factura este documentul justificativ contabil, bonul poate fi nefiscal, dovedeste plata facturii.
Da, bonul pe cui. In contabilitatea pfa documentul doveditor al platii conteaza, nu factura.
Bonul fiscal cu CUI client este document justificativ în contabilitate (adică, poate înlocui factura fiscala) pâna la valoarea de 100 euro la cursul zilei.

In cazul dumneavoastră, existența facturii elimina necesitatea înscrierii CUI pe bon fiscal. Se intâmpla frecvent să se elibereze bonul fiscal înainte ca clientul să zică că vrea sa deconteze pe firmă și se emite și factura.

Unele magazine nici nu eliberează bon cu CUI ci au un automat de întocmire facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu bon fiscal, nu cu chitanta. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Un furnizor, la facturile sub 100 euro, nu elibereaza chitanta, da bon fiscal ca dovada a platii. Chestia asta e corecta? Pot fi probleme cu anaf-ul? Ca am ... (vezi toată discuția)
Limita valoare bon fiscal byiutzis byiutzis Buna ziua. Am și eu o întrebare... Sunt fotograf, și dețin o întreprindere individuală neplatitoare de tva. Cu toate persoanele cu care am colaborat am ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal pierdut, cum inregistrez plata in contabilitate? Cris1971 Cris1971 Buna seara, am achizitionat un bun la care am factura (am downloadat-o de pe site-ul firmei) dar am pierdut bunul fiscal cu care am platit. Cum inregistrez ... (vezi toată discuția)