avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Limita valoare bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Limita valoare bon fiscal

Buna ziua.
Am și eu o întrebare... Sunt fotograf, și dețin o întreprindere individuală neplatitoare de tva. Cu toate persoanele cu care am colaborat am făcut contract (singurele cazuri când nu am făcut contract a fost în cazul ședințelor foto, dar am dat bon fiscal). Persoanelor juridice le-am dat factura, iar persoanelor fizice bon fiscal. Recent un coleg de breaslă mi-a zis că dacă suma de pe bon depășește 100 euro (in lei la cursul zilei) trebuie sa fac automat și factura, chiar daca clientul nu e persoana juridică.
Având în vedere domeniul, logic că am tăiat bonuri mai mari de 100 euro.,dar nu știam de faza cu factura, și nici contabilul nu mi-a zis nimic în direcția asta.
Ce baza legala este in acest sens,că sa știu măcar pe viitor cum trebuie sa procedez corect.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 18:03, 10 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bonul poate fi oricât de mare. Dacă este mai mare de 100 de euro, clientul nu îl poate folosi ca document justificativ chiar daca are scris pe el CUI/CIF ci trebuie să vă solicite factura.

Deci, dacă clientul nu solicită, nu este obligatorie factura.
Mulțumesc. Niciu client din cei cărora le-am dat bon nu l-au folosit ca și document justificativ in vreo situație anume.

Iulian MANEA a scris:

Bonul poate fi oricât de mare. Dacă este mai mare de 100 de euro, clientul nu îl poate folosi ca document justificativ chiar daca are scris pe el CUI/CIF ci trebuie să vă solicite factura.

Deci, dacă clientul nu solicită, nu este obligatorie factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casă de marcat pentru doua activitati vasilelungu vasilelungu Buna ziua ! Am o Intreprindere Individuală care are ca activitate principală vanzarea de produse industriale si alimentare prin târguri și piețe, a doua ... (vezi toată discuția)
Daca am factura pe pfa, mai este necesar si bonul pe cui? Alexutu123 Alexutu123 Daca am factura pe pfa, mai este necesar si bonul pe cui? furnizorul insista ca nu am nevoie de cui si pe bon. (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale la asociatiile de proprietari GRAI GRAI este obligatoriu de a se trece cif-ul asociatiei de proprietari pe bonurile fiscale in urma achizitionarii de materiale in lipsa unei facturi? si daca \\"nu\\" ... (vezi toată discuția)