avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Suntem doi frati. Avecm mostenire de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Suntem doi frati. Avecm mostenire de la mama un apartament ...

Succesiune
Suntem doi frati. Avecm mostenire de la mama un apartament ( in care eu locuiesc) si teren arabil. Vreau sa renunt partea mea de la apartament ca sa fie trecut numai pe fratele meu dar nu si pentru teren. Se poate renunta numai la aparatment si nu la teren? sau trebuie facuta sucesiunea 1/2 pe amandoi si apoi cedat partea mea de apartament fratelelui meu?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:13, 5 Februarie 2021
dupa ce dezbateti succesiunea, faceti partaj, fratele ramane cu casa, dvs cu terenul.
Nu se poate renunța doar la anumite bunuri. Fie acceptati tot, fie renunțați la tot.
Aveti varianta partajului (urmând ca dvs să luați apartamentul și fratele terenul), sau dupa dezbaterea succesiunii să îi donati fratelui jumătatea dvs din teren, iar pe apartament să rămâneți în continuare în indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie vs partaj casutza casutza Buna seara, Va rog frumos sa ma lamuriti cum ar fi mai bine pentru a rezolva iesirea din indiviziune in urmatoarea situatie: 4 frati: 3 la oras 1 la tara ... (vezi toată discuția)
Coproprietate prin succesiune abisibiu abisibiu suntem doi frati , dupa moartea parintilor ma mostenit un apartament 3 camere ,tata a decedat in noiembrie 2010 si urmeaza sa facem succesiunea , mama a ... (vezi toată discuția)