avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca s-a facut oprire la cont o suma pe 3 ani de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca s-a facut oprire la cont o suma pe 3 ani de pensie alimentara ...

Daca s-a facut oprire la cont o suma pe 3 ani de pensie alimentara prin executare silita in instanta,si nu e specificat ca tatal mai are un copil in afara de cel care tre sa ii plateasca pensia,si depune certificatul celui de al doilea copil,se recalculeaza acei bani opriti prin executare,dovedind ca mai are inca un copil de intretinut? In conditiile in care pensia e calculata doar la un copil,nespecificand persoana care a facut acea executare ca mai este inca un copil existent. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:10, 5 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când s-a născut al 2-lea copil, trebuia cerut în instanță actualizarea procentului acordat primului copil de la 1/4 la 1/6 pentru că mai aveți un copil. Pentru doi copii legea stabilește un procent de 33% din venitul net.
Se poate apela la instanța și acum, dar actualizarea se va aplica de la data depunerii acțiunii în instanță.

Retroactiv nu mai puteți cere nimic. Executarea silită va poprit ce ați datorat până în prezent conform titlului executoriu.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si nu are legatura cu executarea silita. Prin executare, se recupereaza ce datora deja.
Dupa ce dau si eu de pensie alimentara,si tatal va dovedi ca plateste si mie si ca exista al doilea copil,mama primului copil ramane cu cei 1/4 ce i-a luat acum ptr 3 ani sau se va recalcula ptr 2 copii si ea va da inapoi de la 1/4 ptr 1/6 bani pensie?Multumesc!
Mihaela1106, utilizator
V-am explicat mai sus că nu se poate recalcula nimic retroactiv. Mama copilului a primit pensia de 1/4 legal conform unei decizii judecătorești. V-am explicat care sunt pași de urmat de la prezent la viitor, de ce nu citiți cu atenție. Mama copilului care primește pensie nu are nimic de returnat, a primit cât a decis instanța de judecată conform legii.

Doar instanța de judecată poate modifica cuantumul obligației de întreținere, și numai de la prezent pentru viitor.
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensiei florentina i. florentina i. Buna ziua ..as avea si eu 2 intrebari scurte pentru cei care au amabilitatea si cunostinte sa-mi raspunda: 1.tatal copilului meu nu a trmis pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară Cosmin Paul Cosmin Paul Am și eu o nelămurire.Daca dupa ce părinți mei au divorțat și am rămas în custodia mamei cu fratele meu, primim pensie alimentară de 226 de lei ... (vezi toată discuția)