avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O firma in Romania cu 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O firma in Romania cu 2 asociati

Pentru a infiinta o firma in Romania cu 2 actionari,dar unul dintre ei este stabilit in UK ce acte trebuie sa facem si cum poate semna el de la distanta?Se poate face totul online sau trebuie musai mers la registru comertului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 07:18, 6 Februarie 2021
Buna ziua,

In baza unei Procuri speciale actionarul din UK poate imputernici o persoana ca sa efectueze toate demersurile necesare si sa il reprezinte in fata avocatului, Registrului Comertului, banca si orice alte institutii vor fi necesare, astfel incat acesta sa dobandeasca, in final, calitatea de actionar in cadrul firmei.

In cuprinsul procurii ar trebui sa se mentioneze faptul ca are cunostinta de obiectul de activitate, capitalul social, sediul social si/sau secundar, numele celuilalt actionar, cota de participare in cadrul firmei etc.

Ulterior, aceasta procura va trebuie tradusa in limba romana si legalizata care se va depune la dosarul de infiintare a societatii.

Dosarul se poate depune si online la Registrul Comertului daca aveti semnatura electronica sau puteti contacta un avocat care sa se ocupe de infiintarea, depunerea si ridicarea actelor de infiintare a societatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)
Deschidere punct lucru claudiaP claudiaP Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, ce documente sunt nevoie pt deschiderea unui punct de lucru. (vezi toată discuția)
Infiintare firma bvr bvr Buna seara! Am mare rugaminte sa ma ajutati cu doua informatii: 1. Imi puteti spune va rog cam cat mai costa azi o infiinare firma. Acum vreo doi ani, cu ... (vezi toată discuția)