avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Am o intrebare scurtă : mama deține un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Am o intrebare scurtă : mama deține un teren mostenire ...

Buna ziua !
Am o intrebare scurtă : mama deține un teren mostenire de la mama ei (care intre timp a decedat) fără succesiune , donație sau alta metoda legală de transmitere.
Ca sa poata sa mi-l cedeze, eu fiind fiu trebuie facuta succesiune?

Multumesc fain !
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:21, 8 Februarie 2021
Da.
Daca mama este singurul copil al bunicii exista posiblitatea ca mama sa renunte la succesiune astfel incat dvs sa mosteniti direct de la bunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi succesiune KENNSO KENNSO Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la o cedare drepturi dintr-o succesiune. Pe scurt: bunicii mei au decedat si avand doua fete (mama mea si sora ... (vezi toată discuția)