avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de intretinere poate fi atacat de ceilalti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de intretinere poate fi atacat de ceilalti membrii ai familiei?

Buna ziua!

Am facut impreuna cu bunicul si bunica mea un contract de intretinere pentru o garsoniera, proprietatea lor. In contract am semnat ca ma invoiesc sa ii intretin pe parcursul vietii lor si ma ocup de toate necesitatile lor, lucru pe care l-am si facut. Intre timp bunicul a decedat.
As vrea sa stiu, actul notarial pe care l-am facut poate fi atacat in instanta de ceilalti membrii ai familiei dupa decesul bunicii?

Multumesc! O zi buna
Cel mai recent răspuns: teodora.firu , utilizator 14:13, 8 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de intretinere poate fi atacat numai de partile contractante (intretinator si intretinuti), intre care isi produce efectele.Mai poate fi atacat insa si de cei din categoria avanzilor cauza ai unei dintre partile contractante (mostenitori sau poate creditori ). Asadar daca bunicii au avut si alti copii (frati, surori ai parintelui dumneavoastra), si acestia pot sa atace contractul dupa decesul mamei, invocand, de exemplu, faptul ca au fost pagubiti deoarece nu v-ati executat obligatia de intretinere si ca astfel s-a micsorat patrimoniul mamei.
Multumesc pentru raspuns in primul rand!

Asadar daca bunicii au avut si alti copii (frati, surori ai parintelui dumneavoastra), si acestia pot sa atace contractul dupa decesul mamei, invocand, de exemplu, faptul ca au fost pagubiti deoarece nu v-ati executat obligatia de intretinere si ca astfel s-a micsorat patrimoniul mamei.

Da, bunicii mai au un copil (unchiul meu) cu care nu am nici un fel de relatie si de aici si grija mea de a fi atacata in instanta!
Dar daca mi-am executat toate obligatiile de intretinere (eu am avut practic grija de cei doi din toate pct. de vedere, el nici macar nu i-au vizitat) este posibil sa ma atace cu succes in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de intretinere atacabil? alexteo alexteo Buna seara Multumesc din toata inima =D> pentru raspunsurile prompte pe care le-am primit din partea d-voastra.Dar :-/ in continuare am o mare mare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere campionul campionul Bunica a facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiului sau(unchiul meu-tatal meu fiind decedat)prin care ii cedeaza 4,81 hectare din 7 ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)