Buna ziua,
Sunt divortat din 2018 si am doi copii: un baiat si o fetita. In hotarare instanta a decis ca custodia copiilor sa fie comuna, iar domiciliul copiilor a fost stabilit: baiatul la tata (la mine) iar fetita la mama.
Problema mea este legata hotararea de divort, mai precis referitor la modul cum a fost formulata in dosar cererea pentru programul de vizita.
La momentul divortului fosta sotie a cerut un program de vizita / incredintare copil stabilit clar pentru baiatul cel mare, ex: odata la 2 weekend-uri, cate 2 zile / sapt, in weekendurile impare... similar si pentru perioadele de sarbatori, vacante, etc.
Pe de alta parte, avocatul meu nu a specificat un program clar stabilit (desi eu ii cerusem sa o faca) in schimb a specificat ca se doreste un program similar cu cel cerut de fosta sotie dar complementar.
La final, spre suprinderea mea, am constatat ca instanta nu a specificat nimic in hotarerea de divort legat de programul meu de vizita / incredintare pentru fetita cea mica.
Si de aici au inceput problemele... Imediat dupa primirea hotararii, fosta sotie a inceput sa imi interzica sa o mai iau pe fetita la mine acasa, sub pretextul ca "nu am drept de vizita".
Nu a fost totusi permanent cazul, dar a fost de fiecare data cand fosta sotie si cu mine nu ne-am inteles asupra altor aspecte. Pe scurt, daca nu ne intelegeam la ceva (orice), brusc "nu mai aveam dreptul" de a-mi vedea fetita.
Iar aceasta stare de fapt se mentine si in prezent, relatiile dintre mine si fosta sotie fiind si acum, dupa atata vreme, tensionate.
Aceasta stare de fapt, de nesiguranta, este extrem de deranjanta si as dori sa clarific lucrurile, sa fie mentionat in hotarare un program clar ca sa imi pot vedea fetita.
Ce trebuie facut in acest sens ? Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
O zi buna va doresc.
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
07:41, 9 Februarie 2021