avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizare asociatie de proprietari la judecatorie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizare asociatie de proprietari la judecatorie?

Buna seara. Avem infiintata o asociatie de proprietari din anul 2004 prin judecatorie. Cei de la primarie ne solicita sa mergem din nou la judecatorie si sa cerem o "actualizare" a asociatiei din cauza ca s-a schimbat legea de cand a fost infiintata respectiv sunt proprietari noi in bloc+presedinte nou. E normal asa ceva? De fiecare data cand se schimba legea, locatarii si presedintele ne plimbam pe la judecatorie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anima.anima , utilizator 12:48, 4 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cadrul oricarei actiuni in instanta indreptate impotriva unei decizii a asociatiei de proprietari, se poate invoca nulitatea/lipsa de valabilitate a deciziei pentru neadoptarea acesteia in conformitate cu noua legislatie, unde se va analiza cine e presedintele si cine sunt membrii asociatiei, prin raportare la documentele depuse la judecatorie. am avut un litigiu de acest gen, am invocat aceste aspecte si am castigat. deci consecintele exista.
Nu ati raspuns la intrebare , pana in instanta ne impiedicam de unele institutii care trebuie sa reglementeze diferite situatii referitor la asociatii .
Buna ziua,

Va rog să mă ajutați cu un răspuns. La înființarea Asociației de Propietari se da copie după actul de proprietate Comitetului (președintelui) pentru a se pune la dosar?

Vă mulțumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul statut al asoc.de propriet. ioana@podaru.ro ioana@podaru.ro 1.Acest statut intocmit conf.Legii 196/2018 inlocuieste vechiul statut, sau se adapteaza in functie de noua lege. 2.Statul nou se aproba in Ad.generala si se ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de prorietari Raducanu Maria Raducanu Maria Buna ziua!In momentul constituiri asociatiei de prorietari mai multe ap.nu au fost inscrise(nu cunoastem motivele de ce as a omis aceste ap.)acum am depus ... (vezi toată discuția)