In data de 16.06.2020 am vandut un autoturism, iar pe data de 18.06.2020 l-am scos de la Taxe si Impozite Sector 6.
Problema este ca pe data de 19.06.2020 persoana careia i-am vandut autoturismul a circulat cu ea fara rovinieta si apoi mi-a venit mie amenda, si acea persoana nici pana in ziua de azi nu a inscris masina pe numele lui.
Am incercat sa discut omeneste cu el, sa ne intelegem, imi dadea banii pentru amenda, o plateam si toata lumea era fericita insa el a refuzat sa mai raspunda la telefon.
Prin urmare am fost la judecatorie sa contest amenda, tinand cont de faptul ca masina era deja vanduta si scoasa de la taxe si Impozite din 16-18.06.2020.
Recent am primit raspunsul de la Judecatorie in care CNAIR cere pastrarea amenzii deoarece procesul a fost intocmit corect cu datele de la DPRCIV, insa acestea se pare ca nu au fost actualizate deoarece cumparatorul masinii nici dupa 6-7 luni nu a inmatriculat masina pe numele lui.
In data de 19 februarie sunt chemat in calitate de contestator si nu stiu cum exact ar trebui sa procedez deoarece mi se pare absurd sa fiu obligat sa platesc o amenda pentru o contraventie pe care nu am comis-o.
Stiu ca mult mai simplu si mai rapid si mai ieftin ar fi sa platesc nenorocita aia de amenda de numai 125ron, insa din nou, mi se pare absurd sa platesc eu pentru nesimtirea unor melteni.
Buna ziua, puteți sa formulați un răspuns la întâmpinare în care sa marsati pe lipsa dvs. de nevinovăție.
Cel mai probabil, procesul-verbal va fi anulat.
Eu am reușit așa sa anulez amenda unui client.
Multumesc,
Din pacate au trecut cele 10 zile pentru formularea unui raspuns nefiind foarte atent initial la termene, deoarece m-au obosit cei de la CNAIR incercand sa inteleg acel limbaj de lemn in care s-a mentionat de 4 ori faptul ca au formulat corect PV.
Insa as dori sa merg pe 19feb sa incerc sa imi sustin cauza, chiar daca nu am nici cele mai mici cunostiinte juridice :)
Dacă ati formulat plângerea contravențională în care ati explicați situația și ati atașat și probele care susțin ce afirmați, e suficient. Răspunsul la întâmpinare nu e obligatoriu, cum nici prezenta dvs. nu e.
Cauza oricum se va judeca pe baza înscrisurilor de la dosar.
Succes!