avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! De ce proprietarul unei masini care trebuie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! De ce proprietarul unei masini care trebuie sa faca ...

Buna ziua! De ce proprietarul unei masini care trebuie sa faca ITP-ul an de an (masina fiind mai veche),trebuie sa plateasca aceeasi suma ca si proprietarul care face verificarea din doi in doi ani?Cel care face an de an, plateste dublu fata de cel care faceverificarea la doi ani .Ex:In acest an platesc 100 lei(suma fixa ptr orice proprietar)Anul viitor iar 100.Proprietarul care face verificarea o data la 2 ani plateste 100(suma fixa).Deci cel cu masina veche plateste in doi ani 200,iar cel cu masina mai noua doar 100 la doi ani.E corect?Stiu ca-mi spuneti de lege ,dar...e corect?
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 12:14, 19 Februarie 2021
Dvs platiti la fel pt acelasi serviciu, doar ca prin lege trebuie sa faceti revizia mai des, pe principiul ca fiind masina mai veche, riscul e mai mare sa se defecteze, pica mai des una sau alta.
Dar nu mi se pare corect sa platesc la fiecare verificare aceeasi suma ca si cel care plateste la doi ani.Din moment ce mi se da avizul verificarii inseamna ca masina este OK ptr un an .Sa se calculeze o suma mai mica !
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai nu are cum, pt centrul care face inspectia, nu e corect sa taxeze cu mai putin cat presteaza acelasi serviciu.
Schimbati-va masina cu una mai noua, cam asta e solutia la problema dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mfior a scris:

Dar nu mi se pare corect sa platesc la fiecare verificare aceeasi suma ca si cel care plateste la doi ani.Din moment ce mi se da avizul verificarii inseamna ca masina este OK ptr un an .Sa se calculeze o suma mai mica !

Preturile pentru ITP sunt fixe, nu se calculeaza in functie de cum considera detinatorul auto ca e corect. Daca eu cumpar o paine la 2 zile si dvs. cate o paine pe zi, va puteti duce la magazin sa le cereti discount la pretul painii pentru ca o cumparati mai des? Nu, e un pret pe produs, nu pe frecventa achizitiei.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
savysb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autovehicul pfa - fisa mijloc fix si cheltuieli taxe de inmatriculare Serba Serba Am achizitionat un autoturism (5 locuri max, 3,5t) pe PFA si in consecinta trebuie sa intocmesc Fisa Mijlocului Fix, prin care se face amortizarea masinii. Am ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)
Revizie tehnica gaze, odata la 2 si la 10 ani ! Aelissa Aelissa Buna ziua ! Am cumparat un apartament, am trecut utilitatile pe numele meu, iar in vara am fost notificata de Engie sa fac revizia tehnica de 2 ani. Acum, m-au ... (vezi toată discuția)