avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o întrebare: De vreo 5 ani, sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o întrebare: De vreo 5 ani, sunt într-o relație ...

Buna ziua! Am o întrebare: De vreo 5 ani, sunt într-o relație cu un băiat. Tatăl lui a murit înainte să îl cunosc, iar mama lui, după ce l-am cunoscut! A moștenit ceva, și acum el tot vrea sa ne cununăm. In cazul in care mă cunun cu el, și după 1 an sau 2 nu ne mai înțelegem, eu am dreptul la ceva din ce are el? El deja a făcut succesiunea, și este tot trecut pe numele lui. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:30, 17 Februarie 2021
Nu. In cazul in care va casatoriti (cununia nu prea are relevanta dpdv juridic) iar ulterior divortati nu veti avea nici un drept asupra bunurilor dobandite de sot inaintea casatoriei. Numai in caz de deces al sotului vi s-ar cuveni o parte din bunurile ramase dupa el (parte mai mica sau mai mare in functie de ceilalti mostenitori impreuna cu care veti mosteni)
Și dacă vă cununați, moștenirea este bun propriu. Dacă divorțați moștenirea dobândită de el înainte de căsătorie, sau în perioada căsătoriei, nu intră la partaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
și acum el tot vrea sa ne cununăm.

saracutul...
Daca nu vrei si tu, nu o face ca e clar ca nu va veti intelege ala long, iar daca o faci cu gandul ca vei avea dreptul la averea lui... nu o face, ca o faci degeaba. Doar sa te rogi sa crape ca sa il mostenesti, ca doar asa ai avea dreptul.
Mai poti face ceva, sa il convingi ca la casatorie sa adoptati regimul comunitatii conventionale si prin conventie, sa includa acele bunuri ca re sunt proprii, in comunitatea de bunuri, numai atunci ar deveni comune si te alegi cu ceva la divort.
Sarcutul...
Buna ziua,

Bunurile dobandite prin mostenire sunt proprii, insa daca efectuati anumite acte de conservare,sporind valoarea de circulatie a acestora, se naste un drept de creanta.

Acesta poate fi constatat si cuantificat de catre instanta de judecata.

In probatiune, puteti uza de orice mijloc de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Codul civil ContSters96930 ContSters96930 Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)