avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta. Un angajat al institutiei a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta. Un angajat al institutiei a facut demersuri ...

Pensie limita de varsta.
Un angajat al institutiei a facut demersuri pentru a se pensiona pentru limita de varsta. In ianuarie 2021 intra in posesia Deciziei de pensionare pentru limita de varsta.
Potrivit art. 56 lit. c, contractul individual de muncă existent încetează de drept la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare.
Pentru a respecta dispozitiile legale, contractul se incheie, insa salariatul doreste sa lucreze in continuare.
Potrivit art. 30 din Codul muncii, “Încadrarea salariaților la instituțiile și autoritățile publice și la alte unități bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz.”
În acest caz, nu se poate incheia automat un alt contract, ci este necesara scoaterea la concurs a postului, nu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 10 Februarie 2021
Intr-adevar, va trebui organizat concurs/examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bugetar mentinut in activitate taptap taptap As vrea sa stiu daca un bugetar poate fi mentinut in activitate, la cerere, dupa implinirea varstei standard de pensionare. (vezi toată discuția)
Continuarea activitatii dupa pensionare Pavelnina Pavelnina Eu sunt asistenta medicala si in luna decembrie implinesc 65 ani si trebuie sa ma pensionez.Pot lucra in continuare dupa pensionare sau exista posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Pastrare in functie a secretarului sef dupa pensionare Sorin Braileanu Sorin Braileanu Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum putem pastra secretarul sef pe aceeasi functie, daca persoana in cauza indeplineste conditiile de pensionare la limita de ... (vezi toată discuția)