avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morele

buna ziua, as avea si eu o intrebare fostul meu prieten face publice fotografii cu mine nuda fara acordul meu bineinteles si vorbeste lucruri foarte urate despre mine, toate neadevarate, ce as putea sa fac in cazul acesta, se poate face o plangere la politie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:46, 3 Ianuarie 2010
Buna ziua,

cand afirmati cele de mai sus pe baza caror probe le sustineti?
e un subiect mai delicat ,dar va cer sa il dezbateti atat cat puteti.
se poate merge la politie si se se poate face plangerea, pe care acestia o vor inregistra si vi se va da un numar de inregistrare la el, dar cu politia nu am idee cat la %va veti rezolva problema. Daca el nu are acordul dvs pentru publicarea acelor poze se poate face si actiune in instanta.
Numai bine,
Fata de situatia pe care ati aratat-o,rezulta niste intrebari,cred eu logice:

1.Cum obtine astfel de instanee (in ce conditii,de unde fotografiaza fara sa stiti)?
2.La posteaza undeva ?.

In privinta unor afirmatii tenedentioasa pe care le face,puteti formula plangere penala pentru calomnie,conform art.205 c.pen,la sectia de politie unde sunteti arondata teritorial,dar trebuie sa le si dovediti(chiar daca el va trebui sa dovedeasca ca nu este adevarat)
loredana.lory a scris:

buna ziua, as avea si eu o intrebare fostul meu prieten face publice fotografii cu mine nuda fara acordul meu bineinteles si vorbeste lucruri foarte urate despre mine, toate neadevarate, ce as putea sa fac in cazul acesta, se poate face o plangere la politie. va multumesc

As vrea sa lamurim un aspect: cand v-a facut acele poze v-ati dat acordul? Sau vi le-a facut cu forta?
Parerea mea este ca indiferent ce ati face nu veti putea demonstra ca el posteaza pozele pe internet ! Si pot fi postate ca si "fotografii artistice"!B-) Nu neaparat cu sens calomnios!
De ce nu discutati cu el amiabil si nu rezolvati situatia prin ajungerea la o intelegere intre 2 oameni maturi?
Referitor la faptul ca vorbeste lucruri foarte urate: ce anume ?! Va acuza de savarsirea vreunei infractiuni? Caci altfel poate sa spuna orice! Si ca aveti sanii marimea 10! Nu este o infractiune! Deci , trebuie vazute nuantat lucrurile! De aceea v-am si recomandat sa discutati deschis cu fostul prieten aceste probleme si sa ajungeti la un acord !
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea pe site-urile de socializare Lauricius Lauricius Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv si m-ar ajuta niste pareri. Sunt hartuita pe facebook de un individ, hartuire insemnand ca posteaza comentarii ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintari iulya12 iulya12 buna ziua,,in luna decembrie,,p internet mia dat un om add,,lam acceptat alea alea,pana knd mia tr un link si fara sa fi stiut ce este ,sincer am accesat acel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - conturi de facebook si e-mail sparte, postari in numele meu pmihaela986 pmihaela986 as dori sa stiu cum se pedepseste furtul de date personale. fostul meu prieten mi-a spart adresa de email si facebook a doua oara si posteaza lucruri urate ... (vezi toată discuția)