Buna ziua.
In ianuarie 2019 am instrainat un teren, intravilan pasune,].Ulterior in luna februarie 2021, cumparatorul m-a anuntat ca in urma unei expertize facut asupra terenului a reiesi faptul ca solul nu este corespunzator construirii unei case(sol mlastinos) si ca intentioneaza sa introduca o actiune in instanta impotriva mea.
Mentionez faptul ca in contractul de v-c cumparatorul si-a asumat responsabilitatea datelor referitoare la detaliile urbanistice in lipsa unui certificat de urbanism pe care nu a dorit sa -l mai solicite la primarie.
Totodata in iauarie 2018 a fost semnat un antecontract prin care cumparatorul mi-a inmanat o suma de bani si pina la tramsniterea intregii sume in 02.2019, i-am dat dreptul sa se foloseasca de teren dupa cum doreste.
Nu am cunsocut si nu cunosc ca terenul sa aiba o problema de tipul celei sesizate de cumparator si nu am scos vreun certificat de urbanism pt constructie si nu am facut vreun studiu de profil asupra terenului, anterior vanzarii.
Care ar fi, dupa parerea dumneavoastra, sansele de ambele parti intr-o eventuala judecata.
Multumesc!
În condițiile în care
1. nu se menționează în contract ca terenul urmeaza a fi achiziționat în vederea construirii unei locuințe,
2. In contract se menționează ca partea- cumpărătorul își asuma riscurile cauzate ca urmare a nesolicitarii certificatului de urbanism,
Nu se poate invoca nulitatea contractului sau rezoluțiunea acestuia.
Aspectele sesizate ulterior încheierii contractului de vc, in masura in care se introduce o actiune impotriva dumneavoastră, vor trebui sa fie dovedite printr o expertiza.
Pe de alta parte, utilizarea terenului de catre cump. va conferă dreptul de a solicita obligarea cump. la plata unei sume echivalente folosirii terenului.