avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața, Vă rog să îmi spuneți dacă este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața, Vă rog să îmi spuneți dacă este necesar ...

Bună dimineața,
Vă rog să îmi spuneți dacă este necesar și recomandat să merg la notar să semnez pentru vecinul din spatele casei mele care vrea să construiască un garaj pentru camioane "lipit" total și pe toată lungimea, de spatele casei mele care se află pe hotar (așa am cumpărat-o). Ezit să fac acest lucru, știu că trebuie să fie o distanță între case, probabil a noastră a "ocupat" jumătate din distanță și acum vecinul vrea să ocupe cealaltă jumătate. Îngrijorarea mea este legată de înălțimea construcției, gălăgia provocată de reparații, fiind deja înconjurată de case mai înalte. Cum ar fi bine să procedez sau de ce ar trebui să țin cont pentru a fi de acord și să nu am probleme pe viitor?
Dacă nu semnez, cum poate construi legal?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:08, 19 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
conteaza ce vrea sa faca mai exact, in functie de asta ii trebuie o autorizatie sau alta.

Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Un garaj pentru mașini mai mari, gen camioane. Asta in spatele curții lui, iar în față are un service auto foarte înalt, undeva la două etaje. Eu mă gândesc că și garajul va fi la fel de înalt,iar asta înseamnă să depășească in înălțime casa mea. De ce ar avea nevoie de semnătura mea la notar?
Mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt autorizatie de constructie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul civil spune:

Articolul 612
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Vecinul va cheama la notar pentru acea derogare.
Declaratia e un act de vointa, daca vreti, ii dati, daca nu, nu.
Cei 60 cm nu vor face mare diferenta, asa puteti negocia cu el anumite conditii - de exemplu izolarea fonica a peretelui, pentru a minimiza disconfortul ...
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
pop_m, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform normativelor urbanistice nu are voie sa faca service auto in zona de locuinte decat la o anumita distanta...

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre o casa si un service auto danapet danapet Care este legea ce imi poate da toate informatiile legate de distanta legala ce trebuie considerata intre o casa si o constructie ce va servi drept service ... (vezi toată discuția)
Constructie bloc locativ in vecinatate steluta79 steluta79 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, si, recent, vis-a-vis de bloc, mai exact chiar peste drum, au inceput lucrarile pentru ... (vezi toată discuția)