avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua tuturor. De curand mi-a venit o proprire pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua tuturor. De curand mi-a venit o proprire pe venituri ...

Buna ziua tuturor.
De curand mi-a venit o proprire pe venituri de la o datorie veche de prin 2017-2018 in jur de 400 de lei(greseli din trecut). Numai ca mi se pare foarte abuziva aceasta proprire in suma de aproximativ 1500 de lei... Nu as avea poate nici o remuscare daca ar fi de plata o suma oarecum mai realista.. De la 400 lei pana la 1500 lei... Mi se pare foarte exagerata.
Intrebarea mea este daca se poate face ceva in privinta acestui lucru.. O sesizare, o reclamatie etc.. Banuiesc ca nu am fost si nici nu voi fi singurul care se va confrunta cu asa ceva.
Va multumesc.
P. S: Fara nici o instintare venita acasa.!
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
Sandokan2115, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 12:03, 19 Februarie 2021
Suma reprezinta datoria + cheltuieli de executare silita. Dar cheltuielile alea sunt mult prea mari raportate la suma datorata. Sunt aproape 300%, trebuie sa mergeti la BEJ-ul care v-a infiintat poprirea, sa vi se dea o copie a dosarului.
e, poate sunt si ceva penalitati pe acolo.
Si daca mi se ofera acele detalii, ce as putea face cu ele? Multumesc.

savysb a scris:

Suma reprezinta datoria + cheltuieli de executare silita. Dar cheltuielile alea sunt mult prea mari raportate la suma datorata. Sunt aproape 300%, trebuie sa mergeti la BEJ-ul care v-a infiintat poprirea, sa vi se dea o copie a dosarului.

Nu faceți nimic,pana vi se oferă detaliile sau dacă vi se oferă pierdeți termenul in care puteti formula contestație la executare.Pt 1400 dacă angajați av cresc costurile,dacă nu va sngajati slabe sanse sa vs descurcat.Solutia este că un av să vă formuleze macar contestația să o depuneti la instanța si ss vedeți pe parcurs cum evoluează lucrurile..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Sandokan2115 a scris:

Si daca mi se ofera acele detalii, ce as putea face cu ele? Multumesc.

Si eu va recomand un avocat, va spun din experienta personala. Am incercat si eu sa ma descurc singur acum 7 ani si pentru o tehnicalitate (care de fapt era corecta), mi s-a respins contestatia la executare iar dreptul de apel a fost de 3 zile, nu de 10, si n-am mai avut timp sa fac apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)
Executare ifn Iulia Gabriela Iulia Gabriela Bună ziua! ma aflu într-o situație un pic ciudata cu un birou executor judecătoresc. în data de 3. 04. mi s-a instituit o poprire pe conturile bancare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit de la angajator notificarea de executare ... kkk31071980 kkk31071980 Buna ziua, am primit de la angajator astazi 10.02.2022 notificarea de executare silita, pentru un dosar din 2014, lipsa rovinieta CNADR. Dosarul este din ... (vezi toată discuția)