avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract civil

Persoana angajata pe baza unui contract civil trebuie sa fie persoana fizica autorizata si astfel sa elibereze un document (chitanta, factura) in schimbul banilor primiti?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Roibu , utilizator 16:11, 9 August 2006
Da. Trebuie sa fi pers. fizica autorizata ca sa primesti bani pe baza de chitanta sau factura pentru prestatia facuta.
nu este obligatoriu. Poti sa ai contract civil (incheiat in baza Codului civil) si s aprimesti o prestatie in bani fara sa eliberezi chitanta sau sa emiti factura. Societatea care va plti acesti bani va face si retinerea impozitului si sanatatii din brutul negociat. Atentie insa, incheierea acestui tip de contract se poate face numai in anumite situatii, si in general pentru un singur proiect ce nu presupune activitati repetate pt societate comerciala respectiva (ex. efectuarea unei prezentari la o conferinta) si nici posibilitatea pt persoana repsectiva de a obtine o autorizatie d eliber-profesionaist (ex. o femeie de serviciu care vine o date pe saptamina sa faca curatenie va trebui sa se autorizeze ca PFA si taie factura ...cam ciudat, nu? asta in cazul in care societatea nu o angajeaza cu part-time.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata si alte venituri ENGFULL ENGFULL societatea nostra se confrunta cu urmatoarea prb : o serie de salariati cu pregatire specializata - mecano -energetici , urmeaza sa se pensioneze anticipat ... (vezi toată discuția)
Cum putem plati un administrator? Adriantot Adriantot Am gasit un administrator atestat dar care are si autorizatie de persoana fizica eliberata de primarie pentru administrare de imobile. Prin ce fel de contract, ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii mopy mopy stiu ca o societate poate incheia cu o persoana fizica (nu PFA) un contract de prestari servicii, eu ca firma fiind obligat sa-i platesc impozitul pe venit, ... (vezi toată discuția)