avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice corectie calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice corectie calcul pensie

Sunt pensionara din data de 18.11.2016. In decizia de pensionare apare un indice de corectie de 1.09. Din 21.11.2016 sunt in continuare salariata si am cerut anual recalcularea pensiei conform contribuitiei. Si pe deciziile primite in urma acestor recalculari apare acelasi indice de corectie de 1.09. Am inteles insa, ca acest coeficient a fost modificat prin lege de mai multe ori acum fiind ceva mai mare.
Pensia trebuia recalculata functie de acest indice de corectie?
Am o prietena care a castigat in instanta reclacularea pensiei functie de cresterea acestui indice de corectie si plata diferentelor din anul 2017 - ea fiind pensionata din 2013.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
Pitesti, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:27, 13 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia nu se recalculeaza in fuctie de evolutia valorii indicelui de corectie.
Punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie ramane cel de la deschiderea primelor drepturi.
La recalcularea pentru stagiul adaugat(ceea ce ati mai lucrat dupa pensionare)nu se mai acorda nici un fel de indice de corectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca celor care au iesit la pensie in perioada 2011-2013 li se vor recalcula pensiile. Pentru aceasta trebuie ca pensionarul sa faca o cerere sau se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o singura intrebare: numarul total de puncte realizat ... jimmyjacksson jimmyjacksson buna ziua! am o singura intrebare: numarul total de puncte realizat la calcularea pensiei este punctajul mediu anual, respectiv 2,15045, inmultit cu stagiul ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie coeficienti corectie Zoe77 Zoe77 Pentru un pensionar iesit la pensie in 01.09.2012 la care Casa de pensii NU a procedat din proprie initiativa la aplicarea indicelui de corectie gresit sau ... (vezi toată discuția)