avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaluarea anuala a angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaluarea anuala a angajatilor

Lucrez pentru o companie medie, unde totul a mers bine pana acum, mai putin partea orele
suplimentare neplatite care sunt "obligatorii" si de multe ori depasesc si cu 40-50% programul
de lucru - weekend-uri lucrate integral si neplatite, lucru pana noaptea, etc - motiv pentru care eu si
majoritatea colegilor care au mai ramas in firma avem discutii aprinse cu sefii.

Am inteles de la colegii mai vechi in firma, ca evaluarile anuale ale angajatilor
(cele pentru mariri salariale, avansari in functie, etc) sunt foarte dure,
peste 70% din angajati ies prost - sau oricum, cu multe argumente negative,
iar restul primesc mariri care sunt de cele mai multe ori mai mici decat rata inflatiei pe anul respectiv.
Oricarui angajat i se aminteste despre chestiile rele ale anului ce a trecut, fara vreo mentiune
la realizarile sale pozitive si productive - asta pentru a descuraja angajatii sa comenteze la maririle salariale
sub nivelul pietei (sau chiar deloc) pe care firma le face.

Intrebarile mele sunt:
1. O evaluare anuala proasta din partea acestei societati comerciale, ma poate afecta
pe minte in vreun fel la o viitoare angajare - excluzand situatia in care am nevoie de recomandare?
2. Evaluarile se trec in carnetul de munca?
3. Care sunt informatiile negative pe care un angajator le poate trece in carnetul
de munca al unui angajat, astfel incat acestuia sa ii ingreuneze gasirea unui job viitor?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:37, 3 Ianuarie 2010
1. O evaluare anuala proasta din partea acestei societati comerciale, ma poate afecta pe minte in vreun fel la o viitoare angajare - excluzand situatia in care am nevoie de recomandare?
R: Nu.

2. Evaluarile se trec in carnetul de munca?
R: nu

3. Care sunt informatiile negative pe care un angajator le poate trece in carnetul
de munca al unui angajat, astfel incat acestuia sa ii ingreuneze gasirea unui job viitor? :
R: O eventuala desfacere disciplinara a contractului de munca.
Multumesc pentru raspuns :-) !
Evaluarea este un instrument al angajatorului pentru aprecierea activitatii desfasurate de angajati,fiind luata in considerare la acordarea de prime de performanta,promovare,etc si nu se inregistreaza in carnetul de munca.

Desfacerea disciplinara a contractului individual de munca este o situatie care poate pune pe ganduri viitorul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara - ce se trece in cartea de munca eliz_k eliz_k Buna ziua, Am citit Codul Muncii, Art. 263, Partea a II-a si se pare ca am savarsit o abatere disciplinara, Inca nu stiu la e categorie s-ar incadra insa a ... (vezi toată discuția)
Evaluarea la locul de muncă AdrianEV AdrianEV Salutare! Intrebarea mea vizeaza relatia angajat-companie pe aspectul evaluării. Ce se intampla intr-o situatie in care unui angajat i se mareste ... (vezi toată discuția)
Cum mă poate afecta desfacerea disciplinară a c.i.m pe viitor? ... sema2 sema2 Cum mă poate afecta desfacerea disciplinară a C.I.M pe viitor? Long story short: Am găsit alt job, am înaintat online demisia completată și semnată ... (vezi toată discuția)