avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume in RO cu Deed Poll din UK
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume in RO cu Deed Poll din UK

Mi-am schimbat numele aici in UK prin Deed Poll. Anterior mi-am schimbat carnetul de conducere si cardurile bancare etc. cu noul nume. Am apostilat, legalizat si tradus documentul (Deed Poll) si l-am trimis in Romania pt a face inscrierea de schimabre a numelui pe certificatul de nastere. *Pasaportul este inca pe numele vechi*. Dosarl a fost respins cu motivul ca schimbarea de nume nu a fost pronuntata de o autoritate Britanica. ( Eu am facut Deed Poll la avocat). La fel si la ambasada, au nevoie sa de hotarare judecatoreasca sa imi accepte schimbarea de nume. Din cate am inteles eu, nu pot sa obtin un "enrolled" Deed Poll, deoarece nu sunt cetatean Britanic. Ma invart in cercuri si simt ca inebunesc. Cum pot rezolva asta?
Cel mai recent răspuns: roby19999 , utilizator 19:11, 19 Ianuarie 2025

Doar în ordinea inversă : naturalizare și apoi deed poll.

Vor fi necesare documentele în numele nou (pașaport, permis de conducere, factură / scrisoare de la bancă) pentru a fi acceptată naturalizarea pe numele nou.

Dacă acestea sunt pe numele nou atunci ar trebui să fie ok.

roby19999 a scris:

A reusit pana la urma cineva sa obtina Certificate of Naturalisation in numele nou (dupa schimbarea prin Deed Poll)? am aplicat pt cetatenie si nu stiu exact ce nume imi vor pune

Da, am toate mai putin pasaport... de asta am emotii. Ca nu stiu daca aplica common sense cand proceseaza aplicatia si sunt intelegatori de situatie sau nu. Cum ar fi sa fac iar Deed poll dupa ce am deja un deed poll?

trixie672 a scris:

Doar în ordinea inversă : naturalizare și apoi deed poll.

Vor fi necesare documentele în numele nou (pașaport, permis de conducere, factură / scrisoare de la bancă) pentru a fi acceptată naturalizarea pe numele nou.

Dacă acestea sunt pe numele nou atunci ar trebui să fie ok.

roby19999 a scris:

A reusit pana la urma cineva sa obtina Certificate of Naturalisation in numele nou (dupa schimbarea prin Deed Poll)? am aplicat pt cetatenie si nu stiu exact ce nume imi vor pune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui in uk (obligatoriu de anuntat in ro?) Valentin123456789 Valentin123456789 Buna ziua. M-am mutat acest an in Anglia, mi-am schimbat permisul de conducere intr-unul englezesc, mi-am obtinut national insurance number..si acum as dori ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman/britanic am doua pasapoarte cu doua nume diferite.. Genic19 Genic19 Salut, In 2012 am devenit cetatean Britanic, inainte sa-mi fac pasaport Britanic am decis sa-mi schimb si numele si prenumele printr-un deed poll (din sa ... (vezi toată discuția)
Am dubla cetatenie, romana si britanica. mi-am schimbat numele ... JulieAC JulieAC Am dubla cetatenie, romana si britanica. mi-am schimbat numele prin deed poll la solicitor. British Passport Office nu îmi reinoieste pașaportul britanic ... (vezi toată discuția)