avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program redus de munca cf OUG 96/2003 cu impunere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program redus de munca cf OUG 96/2003 cu impunere program de catre manager, contrar contractului de munca

Buna ziua,

Sunt gravida in 15 saptamani cu recomandare pt reducerea programului de munca cu 1/4, conform OUG 96/2003. Acum 2 saptamani am anuntat angajatorul, am depus adeverinta de la medicul specialist si de la medicul de familie, o data cu cererea de reducere a programului de munca conform OUG 96/2003, care a fost inregistrat la departamentul de Resurse Umane.
Conform contractului de munca, programul este flexibil in sensul in care angajatul poate incepe oricand intre orele 8 - 10 dimineata, cu conditia respectarii numarului de ore de lucru si a pauzei de masa.
Recent, managerul a incercat sa imi impuna un alt program fata de cel ales (i.e. eu am ales ca si program zilnic de la 8 la ora 15, exprimandu-mi flexibilitatea in cazul in care trebuie sa particip la vreo sedinta importanta dupa ora 15 IAR managerul vrea sa imi impuna program zilnic intre orele 9-16, argumentand ca programul trebuie agreat, mai intai, cu el).
Exista vreo lege unde este mentionat ca managerul poate impune un program fix atata timp cat prin contractul de munca si conform discutiei cu departamentul de Resurse Umane, eu am flexibilitatea de a alege ora de incepere a programului?

Multumesc mult!
Maria Toma
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
maria.toma311, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria.toma311 , utilizator 20:29, 16 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

2. Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!

Cornel Vasile a scris:

1. Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

2. Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program gravida fractionat accalin accalin Buna ziua, In urma cu 5 zile am adus la departamentul resurse umane o cerere de reducere a programului de munca cu 1/4, insotita de o recomandare de la ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta reducere program de munca gravida _ indicare patologie in adeverinta? maria.toma311 maria.toma311 Buna seara, In data de 28.01.2021 am trimis angajatorului instiintare cu privire la starea de graviditate, la care am atasat cererea de reducere a ... (vezi toată discuția)