avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Accident pe trecerea de pietoni soldat cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Accident pe trecerea de pietoni soldat cu contuzie ...

Buna ziua!
Accident pe trecerea de pietoni soldat cu contuzie de umar drept.
Victima afirma ca a vazut inca de la angajarea in traversare ,autovehivulul de la cca 30-40 m , a facut semn conducatorului auto .
Autovehiculul nu incetineste(cond auto nu l-a vazut,nu este atent sau poate i s-a facut rau) dar victima continua traversarea fiind acrosat cu partea dreapta a vehivulului deci aproape de terminarea traversarii.
In cazul acesta (nu pe linie de raspundere cf legislatiei rutiera ci parte civila dintre victima si cond auto) vina poate fi impartita ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: B Dan , utilizator 20:16, 17 Februarie 2021
Este vina soferului daca pietonul trecea pe trecere, dar despagubirile se platesc oricum de asigurator.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara !
Trecerea nu era dirijata cu semafor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semafoare pentru pietoni Iulian81 Iulian81 Am vazut chiar si prin Bucuresti -dar folosind Google Maps- misteriosul semafor cu 3 culori dar pentru zebra. Adica pentru soferi care vin, se apropie de ... (vezi toată discuția)
Bună seara, scriu acest mesaj deoarece consider că tocmai am ... RAndrei12 RAndrei12 Bună seara, Scriu acest mesaj deoarece consider că tocmai am fost victima unui abuz în serviciu. În această seara am fost amendat după ce am traversat ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)