avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Se mai pot recupera imobilele nationalizate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Se mai pot recupera imobilele nationalizate in timpul ...

Buna ziua!
Se mai pot recupera imobilele nationalizate in timpul comunismului?
Este posibil ca unuia dintre mostenitorii legali care a apelat la procedura retrocedarii sa i se retrocedeze un imobil la care ceilalti mostenitori legali de acelasi grad sa nu aiba niciun drept?
Din explicatiile rudelor, am inteles ca unul dintre frati a apelat la procedura retrocedarii terenurilor, a avut loc un proces si a fost intrebat daca este de acord ca si fratii lui sa aiba drept la imobilele retrocedate si a raspuns nu, asadar el a ramas cu imobilele retrocedate in intregime. Este posibil avand in vedere ca si fratii lui sunt mostenitori legali de acelasi grad?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cab av PIRSAN SILVIA , Avocat 11:41, 17 Februarie 2021
Buna ziua. In toate aceste legi de recuperare, au fost instituite termene de depunere cereri de restituire/reconstituire drepturi. In cazul in care nu ati depus in termen aceasta cerere, de cotele moștenitorilor legali sau testamentari care nu au urmat procedura prevăzută in aceste legi speciale, profită ceilalți moștenitori ai persoanei îndreptățite care au depus în termen cererea de restituire.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
cab av PIRSAN SILVIA, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la legea nr. 10 din 8 februarie 2001 trei3 trei3 Odata inceput procesul pentru retrocedarea unor imobile in baza Legii 10/08/01 de catre alti mostenitori (legali) avand si decizia primariei care declina ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001, drept juridic, imobil retrocedat, partaj !!! dip2011 dip2011 Am un imobil care in baza legii 112 a fost retrocedat, din care 1 apartament catre mine ca proprietar iar restul de 11 apartamente au fost vandute de catre ... (vezi toată discuția)
Mosteniiri, succesiuni ahim ahim :confused:Conform Legii 247/2005 am depus in termen, cerere de retrocedare o cota parte dintr-o balta sateasca (cumparata de bunicii mei prin anul 1928). Ne-am ... (vezi toată discuția)