avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SE COROBOREAZĂ LEGEA 196/2018 CU LEGISLAȚIA ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SE COROBOREAZĂ LEGEA 196/2018 CU LEGISLAȚIA NAȚIONALĂ???

Vă rugăm să ne sprijiniți prin a ne comunica, ca și informare/îndrumare, dacă dispoziția legală, în speță Legea nr.196/20.07.2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, există „singură“ în circuitul civil sau se coroborează și cu altă legislație națională incidentă (Codul muncii, legislația referitoare la petiții și la liberul acces la informațiile de interese public, Codul de procedură civilă etc.).
Vă adresăm această întrebare întrucât lucrători ai Poliției Locale din Galați ne-au atras atenția că asociația va fi amendată dacă în răspunsurile noastre la solicitările locatarilor vom face referiri la legislația națională coroborată cu Legea nr.196/20.07.2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. Lucrătorii Poliției Locale ne-au avertizat că nu avem voie să ne folosim decât strict de Legea nr.196/20.07.2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, menționarea altei legislații însemnând încălcarea Legii. nr.196/20.07.2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.
Nici o entitate nu ne sprijină în a comunica în scris (ceea ce este de fapt corect) dacă o dispoziția legală, în speță Legea nr.196/20.07.2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, există „singură“ în circuitul civil sau se coroborează și cu altă legislație națională incidentă (Codul muncii, legislația referitoare la petiții și la liberul acces la informațiile de interese public, Codul de procedură civilă etc.).
Am aprecia dacă am primi răspuns de la o persoană cu pregătire juridică.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:02, 17 Februarie 2021
Legea care guvernreaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari se coroboreaza cu mai multe legi coduri
Sunt aplicabile dispozitiile legii financiar contabile,OG nr 27/2o02,: L nr 233/2002, ale codului muncii,codului civiil,codului penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,spuneti-mi va rog ce trebuie facut pentru cumpararea ... Juan04 Juan04 Buna seara,spuneti-mi va rog ce trebuie facut pentru cumpararea uscatorului blocului.Trebuie semnaturile tuturor locatarilor sau 50+1?multumesc (vezi toată discuția)
1/legea 196/2018 actualizata prevede sef de scara? daca nu, prevede ... Atomi Atomi 1/LEGEA 196/2018 ACTUALIZATA PREVEDE Sef de scara? Daca nu, prevede altceva? 2/ Seful de scara, in caz ca se convine trebuie sa fie proprietar in mod ... (vezi toată discuția)