avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmaș in plata pt soțul in viața este 50% ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmaș in plata pt soțul in viața este 50% sau cel ...

Pensia de urmaș in plata pt soțul in viața este 50% sau cel puțin pensia minima pe țara Țin sa va spun căci pensia pe care tatăl meu a încasat-o ultima data era 800 lei iar mama a primit Înștiințare de la casa de pensii ca urmează sa primească in plata 295 lei pensie de urmaș Menționez ca au fost căsătoriți peste 55 de ani Menționez ca in prezent mama mai beneficiază de pensie de invaliditate de 350 lei
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:14, 18 Februarie 2021
Ceva nu se leaga,
.Eu nu cred ca este vorba despre pensie de invaliditate, ci de limita de varsta.
Daca au fost casatoriti 55 ani, atunci s-ar intelege ca are o varsta ce nu are legatura cu pensia de invaliditate.
Pentru lamuriri precizati:
Luna si anul nasteii mamei.
12 oct 1945. Are și pensie de handicap in prezent
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
Byngars, utilizator
Nu exista pensie de handicap.
Exista indemnizatie de handicap.
Aceasta se poate cumula cu orice fel de pensie.
Legat de pensia mamei:
La alegere:
-Pensia proprie
-Pensia de urmas de 50% din cea a sustinatorului care nu poate fi mai mica de 800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de mostenitor pentru o persoana cu handicap psihic jewelled jewelled Sora mea este o persoana cu handicap psihic accentuat, cu o pensie de 600 lei si in varsta de 38 ani. In urma decesului mamei noastre poate beneficia de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate viomusicstudio viomusicstudio Am tot rascolit netul, chiar si acest forum si tot nu m-am lamurit. Deci pe scurt. Sufar de maladie Lobstein din nastere. Sunt incadrat definitiv in gradul ... (vezi toată discuția)
Pensia 280 lei? ContSters160631 ContSters160631 Buna-seara! Vreau sa-mi ajut mama,dar nu ma pricep. Mai e putin si mama mea implineste 50 de ani.Este pensionara pe caz de boala din 1994,pana anul acesta ... (vezi toată discuția)