avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal/postnatal PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal/postnatal PFA

Buna ziua,
Sunt insarcinata (termenul este la mijlocul lunii septembrie 2021) si imi desfasor activitatea in regim PFA. Ce pot sa fac ca sa beneficiez de concediu prenatal si postnatal? Inteleg ca este necesar un contract suplimentar cu CNAS dar nu imi sunt clare conditiile si procedura de obtinere.
Multumesc frumos, A.M
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 18 Februarie 2021
Trebuie sa incheiati cu Casa de Asigurari de Sanatate un contract de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate.

Dreptul la concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, la care aveti dreptul, este condiționat de plata unei contribuții pentru asigurarea pentru concedii și indemnizații în cota de 1%, aplicată asupra venitului lunar ales înscris în contractul de asigurare, care se face venit la bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)
Prenatal roxana.sike roxana.sike Buna,ma aflu intr-o situatie ciudata pt care nu am gasit raspunsuri la institutiile publice. Sunt insarcinata ,ar trebui sa nasc undeva dupa data de 20 ... (vezi toată discuția)
Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. nu ccc). sotia ... mihneas mihneas Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. NU CCC). Sotia are PFA si vrea sa isi ia concediu de maternitate si lauzie. Care este procedura pentru a ... (vezi toată discuția)