avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Datorii pentru perioada lucrata la negru
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Datorii pentru perioada lucrata la negru

In perioada 2014-2018 am incasat venituri din activitate online, fara a le declara. in 2019 mi-am facut pfa.

inainte de pfa, eram obligat, legal, sa imi infiintez o forma juridica pentru a incasa banii (depinde si de sumele incasate?), iar daca daca da, cum pot face sa calculez toata datoria (si ce forma de impozitare s-ar impune, de pfa, sau de srl, si in ce procent, de vreme ce s-au schimbat) si penalizarile aferente nedeclararii si intarzierii (mi-am platit doar sanatatea in acea perioada, dar nu si impozitul si pensia)?

de asemenea, cum pot anunta statul de aceasta suma, pentru a putea efectiv sa justific cumva statului ca ii platesc o suma restanta, dar care nu apare nicaieri ca restanta.
pot obtine de la stat o esalonare in rate a acestei datorii, pentru a nu face credit la banca (pe care, deocamdata, oricum nu il pot face si nu l-am putut de cand am pfa, din cauza conditiilor foarte grele de acordare credit pt pfa)?

mersi.
o zi buna.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: skepsys82 , utilizator 22:42, 24 Februarie 2021
? cineva care poate sa imi dea un sfat/raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante si penalizari Alinutza37 Alinutza37 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in a ma lamuri cu situatia in care ma aflu. Am datorie la Asociatie in cuantum de debit 6000 lei si penalitatile sunt 4750. Am ... (vezi toată discuția)
Ordinea de stingere a datorilor la asociatiile de proprietari TANIUSA TANIUSA Buna ziua! Proprietarul unui apartament are restante la intretinere mai vechi de 90 de zile, la care se adauga penalitati de intarziere. Doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)