Bună ziua, am și eu o întrebare. Am absolvit facultatea in străinătate, Având și doctoratul , am susținut examenul de titularizare în 2011. Am echivalat diploma de doctorat cu gradul didactic I în 2012.
Am fost înștiințat de inspectorat că, deoarece nu am examenul de definitivat, s-ar putea să-mi pierd postul. Dar definitivatul, când mi s-a echivalat diploma de doctorat în 2012, nu era o condiție sine qua non a titularizării, aceată lege fiind introdusă, după cîte știu, mai târziu. E posibil să-mi pierd postul?
Dv. trebuie sa va conformati dispozitiilor legale in vigoare, nu cele de la data echivalarii studiilor. Daca lipsa examenului de definitivat conduce la pierderea postului, potrivit noii legi, trebuie sa dati acest examen si sa-l promovati.
E interesantă remarca dumneavoastră, Doamna avocat. Deci , pe același fir al logicii, dacă cineva a terminat o facultate și are doctorat de Oxford, recunoscut și echivalat în țară, trebuie să dea examen de definitivat pentru a ocupa un post de limba engleză, să zicem la Ocna Șugatag, în Maramureș? Păi atunci această lege este pur și simplu o aberație!