avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer sume - Achizitie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer sume - Achizitie imobil

Buna seara,

Am dori sa stim, in cazul achizitiei unui imobil, daca achizitorul care semneaza actele nu are toata suma in contul sau pentru a face el singur transferul, este posibil sa primeasca in contul sau sume de la alte persoane care nu vor fi trecute ca proprietari in acte, si abia apoi sa faca transferul?

Spre exemplu, celelalte persoane ar avea de transferat o suma mare in contul achizitorului ca acesta sa poata face apoi plata. Se pot transfera sumele online in contul achizitorului sau este necesara deplasarea la banca? La detalii tranzactie se poate mentionaa numarul contractului de achizitie, chiar daca persoanele nu vor fi trecute efectiv in acte?

Cum se procedeaza pentru ca achizitorul sa poata achita toata suma, dupa ce primeste banii si de la celelalte persoane interesate?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:17, 20 Februarie 2021
Achizitorul suna ciudat, in speta dvs. Mai comod este „cumparatorul”. Achizitorii de obicei mergeau la piata-targ-obor si cumparat pe "aleselea" , ori fructe si legume ori animele, miei, oi si capre pentru vreun patron. In fine.
Deci, achizitorul (imprumutatul) se imprumuta de la terti (imprumutatori), ca sa isi ia un imobil.
Da, se poate, face transferul asta prin banca on line (iar la explicatii acolo, se poate scrie ce anume reprezinta suma) sau de la ghiseu (aici se da o declaratie si trebuie si contractul ori alta hartie care justifica plata), si apoi, dupa ce toti banii sunt in contul bancar al achizitorului, acesta, poate la randul lui sa isi cumpere imobilul dorit.
Este destul de simplu, nu e ceva complicat. Fiecare din partile implicate raspunde pentru actul juridic savarsit, incheiat, intocmit (ex. imprumut, transfer, finantare si asa mai departe). Bun?
Multumesc pentru lamuriri.
Insa daca actul de proprietate al imobilului se face pe numele unuia dintre parinti, pot transfera si copiii (chiar daca nu apar in acte) sume partiale in contul vanzatorului sau numai parintele (cumparatorul) poate transfera suma integrala?
Teoretic poate transfera oricine sume in contul vanzatorului,
practic trebuie sa existe o conventie, ceva, in sensul asta.
Genul asta de acte facute de la inceput prost, sunt sursa pentru litigii ulterioare.
Notar nu aveti? Va faceti actele singuri? Notarul poate sa va explice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit 10%!!!!!! Anum trecut am cumparat o proprietate cu suma x. Ulterior am incheiat un contract de ipoteca cu garantie imobiliara pt suma y. Neputand plati imprumutul, i-am ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut persoana fizica (nu este asociat) - firma lavinia_manuela lavinia_manuela Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o persoana fizica vrea sa imprumute o firma cu o suma de aprox. 25.000 euro, urmand ca banii sa fie restituiti treptat, ... (vezi toată discuția)
Intrebare! Kathleen Kathleen Sunt in vanzare cu apartamentul. Am primit un avans pe apartament si am fost la notar pentru a intocmii un Antecontract ,fiindca cumparatorul vrea sa puna in ... (vezi toată discuția)