avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate procură notarială. In urmă cu 12 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate procură notarială. In urmă cu 12 ani cumnatul meu o împuternicește pe sora lui ...

In urmă cu 12 ani cumnatul meu o împuternicește pe sora lui să înstrăineze în numele lui casa în care acesta locuiește și pe care amândoi au dobândit-o prin moștenire.Cumnatul a decedat de 10 ani și acum sora lui vrea sa înstrăineze casa , unei familii care are grijă de ea. Eu am găsit că o împuternicire este valabilă maxim 3 ani ,doar dacă nu se menționează expres în procură. In document este precizat că , cumnatul o imputerniceste pe sora lui să înstrăineze pt el și în numele lui imobilul , mandatul fiind valabil până la realizarea scopului împuternicirii. Mai este valabilă acest document de acum 10 ani ??
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:54, 22 Februarie 2021
Care procura, daca cumnatul a decedat ? Acea procura nu mai e valabila de la data decesului cumnatului.
Deci trebuie dezbatuta succesiunea dupa el si apoi, mostenitorii pot instraina.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
procura a fost intocmita cand cumnatul era in viata.
De acord, dar daca acum imputernicitul, cumnatul, este decedat, procura a devenit caduca in sensul ca nu mai are cum sa produca efecte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pt succesiune tabangina tabangina buna ziua,fostii socri inclusiv fostul sot sunt decedati si fostii cumnati vor sa imi faca imputernicire pt a incepe succesiunea terenului unde se afla ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri Ambro Ambro In situatia a doi mostenitori directi (frati), daca cineva detine procura de la unul din mostenitori si o copie lagalizata a certificatului de deces, poate ... (vezi toată discuția)
Bani din cont mosteniti eder eder Buna seara ! Soacra mea a decedat si au ramas mostenitori nevasta-mea si cumnata mea. Printre altele, au mostenit si o suma de bani aflati intr-un cont pe ... (vezi toată discuția)