avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, In prezent sunt in concediu de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, In prezent sunt in concediu de crestere copil de la ...

Buna ziua, In prezent sunt in concediu de crestere copil de la 2-3 ani ( are gradul 1 de handicap cu insotitor), urmeaza sa depun actele pentru concediu 3-7 ani , certificatul de handicap expira pe 03,09.2021, copilul cu dizabilitati va implini varsta de 3 ani pe 13.03.2021.

Sunt insarcinata din nou, iar la inceputul lunii octombrie 2021 trebuie sa nasc. Ati putea va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

- De cand as putea sa intru in concediu prenatal si postnatal ?
- Ce venituri vor fi luate in calcul la plata concediului prenatal si postnatal?
- De cand pot sa intru in concediu de crestere copil ?

- Ce venituri vor fi luate in calcul pentru indemnizatia de crestere copil ,0-2 ani? Eu am obtinut venituri impozabile pana in ianuarie 2018, din ianuarie 2018 si pana in prezent am fost in prenatal, postnatal, co ingrijire copil 0-3 ani, concediu ingrijire copil 3-7 ani.

- Daca mama este in co crestere copil 3-7 ani , tatal ar putea sa intre in co 0-2 ani?
- Mama in co de 3-7 ani poate sa obtina venituri suplimentare ? Din contract de colaborare sau sub alta forma? Exista limite de venit sau de ore lucrate?
- Tatal in co de crestere copil 0-2 ani poate sa obtina venituri suplimentare ?Din contract de colaborare sau sub alta forma? Exista limite de venit sau de ore lucrate?

Va mmultumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 22 Februarie 2021
anadobrescu a scris:

....

Sunt insarcinata din nou, iar la inceputul lunii octombrie 2021 trebuie sa nasc. Ati putea va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

- De cand as putea sa intru in concediu prenatal si postnatal ?
- Ce venituri vor fi luate in calcul la plata concediului prenatal si postnatal?
- De cand pot sa intru in concediu de crestere copil ?
.....

1. Cel mai devreme în prenatal se poate intra pe la 28 sapatamani , iar in postnatal incepand cu data nasterii copilului.

2. Indemnizația de maternitate - pre si postnatal - se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

3. Incepand cu cea de-a 43 zi de dupa data nasterii copilului. Concediul postnatal este obligatoriu minim 42 de zile.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal LuizaDragan LuizaDragan buna ziua, sunt insarcinata in 7 luni jumate si am cateva nelamuriri legate de concediul de maternitate (pre si postnatal): - din cele 126 zile, daca imi ... (vezi toată discuția)
Prenatal ambrus_marc9 ambrus_marc9 Buna ziua,as dori sa va intreb sunt angajata de 7 luni de zile cand am emrs sa mai interesez ce fel de contract am am aflat ca am contract pe 2 ani de zil am ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul ccc1 babanina babanina Buna ziua.Momentan sunt in CCC1. cu handicap si sunt insarcinata.Certificatul de incadrare in grad de handicap expira in 14 ianuarie 2016, cand voi avea doar ... (vezi toată discuția)